DGC de Vallei 033 - 286 32 76
Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein 030 - 202 70 70
Dierenkliniek de Arker 033 - 246 25 26

Angstvrije praktijk

Angstvrije praktijk

Zonder angst naar de dierenarts. Een bezoek aan de dierenarts kan heel erg spannend zijn voor uw huisdier.

Waar het ene huisdier zonder problemen bij ons binnenkomt, ervaart de andere hond of kat enorm veel angst en stress. In veel gevallen begint die stress al thuis en weet je huisdier al voordat hij bij ons binnenkomt hoe laat het is. Als je de kat onder het bed vandaan moet halen om hem in de reismand te doen is het overduidelijk dat hij bang en gestrest is. Maar bij veel huisdieren zijn de signalen veel subtieler, bij honden, maar zeker ook bij konijnen en cavia’s. Als eigenaar is het soms best lastig om deze subtiele signalen goed te herkennen.

Angst vrij, voor elk dier

Nu zijn wij al jaren een kat vriendelijke praktijk, waarbij we extra oog hebben voor deze angstgevoelens en de daarmee gepaard gaande problemen bij de kat (kat in reismand doen, kat in auto, (angst) agressie in de spreekkamer. Maar omdat dit probleem niet beperkt is tot katten en we ook vaak te maken hebben met angstige honden willen we dit breder aanpakken. Alle huisdieren verdienen het om zonder angst bij ons te komen.

Een goed begin, is het halve werk

Een goede start voor jonge dieren is de kitten- en puppy begeleiding waardoor ze op een positieve manier kennis maken met de praktijk. Volwassen honden proberen we een positieve ervaring te geven door gebruik te maken van koekjes of van een “Licky mat” met pindakaas of paté. Ook bieden wij Happy Visits aan. Door de Happy Visits willen wij ervoor zorgen dat uw hond een bezoek aan de kliniek minder spannend gaat vinden.
Verder maken we in de kliniek gebruik van ‘feel good’ feromonen. En adviseren we eigenaren om een eigen deken met de vertrouwde geur of een knuffel mee te geven als ze opgenomen moeten worden. Maar er zijn zoveel meer dingen die we samen met u als eigenaar kunnen doen om uw huisdier zich beter op zijn gemak te laten voelen. Een angstvrij bezoek is het ultieme doel waar we naar streven!  Maar voor we zover zijn moeten er nog vele stappen gemaakt worden. De komende tijd houden we jullie op de hoogte van onze vorderingen. We geven kijkjes achter de schermen en geven tips en adviezen over hoe je angst kunt herkennen bij je huisdier. Maar ook over wat je als eigenaar zelf kunt doen, want we hebben uw hulp daarbij nodig!

Meer weten over de angstvrije dierenkliniek? Houd ook onze Facebook en Instagram in de gaten!

 
Hersenwerkjes
Terug naar Onze specialiteiten