DGC de Vallei 033 - 286 32 76
Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein 030 - 202 70 70
Dierenkliniek de Arker 033 - 246 25 26

Katvriendelijke praktijk

Katvriendelijke praktijk

Alles om uw kat de allerbeste zorg te kunnen bieden!

Wij zijn een katvriendelijke praktijk

Veel katten ervaren een bezoek aan de dierenarts als zeer stressvol. Meerdere stressfactoren spelen hierbij een rol, waaronder de reismand, de wachtkamer en de vreemde geuren en geluiden op de praktijk.

Kleine veranderingen in de organisatie van een praktijk kunnen een groot verschil maken voor de kat. Door de juiste faciliteiten, de juiste aanpak en de juiste manier van hanteren zal een kat een stuk minder stress ervaren, wat zal bijdragen aan een betere gezondheidszorg voor de kat. Dit is het doel van het ISFM ‘Cat Friendly Clinic’ programma.

Dierenkliniek de Arker beschikt over het gouden Cat Friendly Clinic certificaat!

Wat houdt een ‘Cat Friendly Clinic’ in?

Voor het gouden Cat Friendly Clinic certificaat dient een kliniek aan de hoogste criteria van het ISFM (International Society of Feline Medicine) te voldoen. Wij bieden op enkele gebieden zelfs meer dan de ISFM criteria, zoals de aparte katteningang en de vele mogelijkheden van diagnostiek en behandeling.

Aparte ingang, wachtkamer en spreekkamer voor katten

Wij beschikken over een speciale ingang, wachtkamer én spreekkamer voor katten. In de rustige kattenwachtkamer kunnen reismandjes op een verhoging geplaatst worden en liggen fleecedekens die over de reismand geplaatst kunnen worden, zodat de kat zich minder angstig voelt. In de speciale kattenspreekkamer wordt uitgebreid de tijd genomen voor u en uw kat. Tijdens het afnemen van de anamnese, krijgen katten de mogelijkheid de spreekkamer te verkennen: dit geeft een gevoel van controle en veiligheid. Kijkend naar de signalen van de kat (lichaamstaal), wordt per individueel dier bepaald wat de beste benadering is.

Katten zijn heel gevoelig voor geuren en kunnen gestrest raken van de geur van honden. Daarom hebben we een aparte kattenwachtkamer en kattenspreekkamer, maar ook aparte ‘katten’jassen. Naast geuren hebben ook kleuren invloed op de kat, zo is bekend dat blauwe kleuren kalmerend werken. Vandaar onze keuze voor blauwe jassen in plaats van de vertrouwde witte ‘dokters’jas. Zo hopen we het bezoek aan onze (katvriendelijke) kliniek nog minder stressvol te maken voor uw kat. 

Gescheiden kattenopname

Een speciale kattenopname is aanwezig mocht een kat opgenomen moeten worden. Rekening houdend met de behoeften van de kat, wordt het verblijf zo aangenaam mogelijk gemaakt middels ruime opnamehokken, gebruik van Feliway (feromonen met rustgevende werking), aanbieden van schuilplek, mogelijkheid tot meebrengen van eigen deken/speeltje/voer, etc.

Uitgebreide faciliteiten

De praktijk beschikt over uitgebreide faciliteiten met betrekking tot bloed- en urineonderzoek, echo- en röntgenapparatuur, bloeddrukmeting, chirurgie en anesthesie.

Wat betreft de diagnostiek en therapie, biedt onze kliniek zelfs meer dan de ISFM criteria! Zo behoren endoscopie (kijkonderzoek), ECG (hartfilmpje) en chemotherapie ook tot de mogelijkheden.

Katvriendelijke manier van werken

Al onze medewerkers werken op een katvriendelijke manier, volgens de richtlijnen van het ISFM. Bovendien besteedt de praktijk veel aandacht aan nascholing op het gebied van kattengeneeskunde om op de hoogte te blijven van de nieuwste diagnostische en therapeutische mogelijkheden.

Onze ‘cat advocates’

Dierenarts Benjamin van Rijswoud en paraveterinair Petra de Haan zijn onze ‘cat advocates’. Zij zorgen ervoor dat de richtlijnen worden toegepast en zijn aanspreekpunt voor specifieke vragen over katten.

Stress reduceren tijdens een bezoek aan de dierenarts

Tips om stress te reduceren tijdens een bezoek aan de dierenarts, leest u in onze column: met uw kat naar Dierenkliniek de Arker.

     

Terug naar Onze specialiteiten