DGC de Vallei 033 - 286 32 76
Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein 030 - 202 70 70
Dierenkliniek de Arker 033 - 246 25 26

Oncologie

Oncologie

De oncologie is de tak van de diergeneeskunde die zich bezighoudt met het opsporen en behandelen van tumoren.

Kanker is een van de belangrijkste doodsoorzaken bij onze huisdieren.  Naar schatting ontwikkelt ongeveer 30% van de gezelschapsdieren gedurende hun leven een vorm van kanker. Gelukkig zijn er veel behandelmogelijkheden.  Kanker is een van de meest behandelbare chronische ziekten bij huisdieren, vergeleken met bijvoorbeeld hartfalen, suikerziekte en de meeste nieraandoeningen.

SDK kliniek

Onze kliniek heeft een speciale expertise in de behandeling van kanker bij de hond en kat. Wij zijn aangesloten bij de Samenwerkende Diergeneeskundige Kankercentra (SDK), dit is een vereniging van dierenklinieken die zich speciaal hebben toegelegd op de behandeling van kanker. Als lid van de SDK hebben wij de mogelijkheid, apparatuur, kennis en bovenal de “compassionate care” om uw huisdier met kanker te behandelen waarbij de kwaliteit van leven van uw huisdier voorop staat.

Compassionate care

Steeds meer huisdiereigenaren zien hun dier als een volledig lid van het gezin. Bij Dierenkliniek de Arker begrijpen en respecteren wij de unieke band die u met uw geliefde huisdier deelt. Door dit respect bedrijven wij de diergeneeskundige oncologie vanuit ons hart en ondersteunen deze met wetenschappelijke kennis: ‘compassionate care’. Hierbij staat de zorg voor uw huisdier en vooral de kwaliteit van leven van uw huisdier bij ons hoog in het vaandel.

Oncologisch consult / Doorverwijzen

Is er bij uw huisdier kanker gediagnosticeerd? U kunt bij ons terecht voor een oncologisch consult waarbij we u uitgebreid informeren over de ziekte en over de behandelmogelijkheden, met als doel genezing of verlenging van het leven op een verantwoorde manier. Ook kunnen dierenartsen oncologische patiĆ«nten naar ons doorverwijzen voor diagnostiek en behandeling; lees hier meer informatie over doorverwijzen.

Meer informatie leest u hier: