DGC de Vallei 033 - 286 32 76
Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein 030 - 202 70 70
Dierenkliniek de Arker 033 - 246 25 26

Opname van uw huisdier

Opname van uw huisdier

De kliniek beschikt over een gescheiden honden en kattenopname om stress bij uw huisdier te verminderen.

Opname

Als uw huisdier intensieve zorg nodig heeft, kan deze worden opgenomen in onze kliniek. Zo beschikken wij over infuuspompen, twee zuurstofkooien en een quarantaine. Een zuurstofkooi is een afgesloten opnamehok waar zuurstof in zeer hoog percentage wordt ingeblazen. Bij dieren in ademnood of bij dieren met ernstige hart- of longproblemen kan een zuurstofkooi levensreddend zijn.

Een paraveterinair of dierverzorgster verzorgt de opnamedieren en houdt deze gedurende de dag nauwlettend in de gaten. De dierenarts onderzoekt de dieren meerdere keren per dag. Wij proberen het verblijf voor uw dier zo aangenaam mogelijk te maken.

Gescheiden kattenopname

Veel katten zullen gestrest raken als er een hond in een hok naast hen zit. Stress heeft een negatieve invloed op het herstel en de gezondheid van de kat. Daarom beschikt onze praktijk over een speciale kattenopname. Rekening houdend met de behoefte van de kat, wordt het verblijf zo aangenaam mogelijk gemaakt middels ruime opnamehokken, gebruik van Feliway (feromonen met rustgevende werking), aanbieden van schuilplek, mogelijkheid tot meebrengen van eigen deken/speeltje/voer, etc.

Hondenopname

De hondenopname beschikt over twee grote hokken voor grote honden en een aantal kleinere hokken voor kleine honden. De hokken zijn zo geplaatst dat de dieren elkaar niet kunnen zien. Om afkoeling te voorkomen zijn een aantal hokken voorzien van vloerverwarming en warmtelampen.

Recovery

Na een operatie wordt uw huisdier wakker in onze honden of kattenopname. Tijdens de narcose kan de lichaamstemperatuur van het dier dalen, daarom wordt vaak gebruik gemaakt van vloerverwarming, warmtematten en warmtelampen. Tijdens de recovery wordt het dier door een paraveterinair of dierverzorgster onder toezicht gehouden en regelmatig getemperatuurd.

Quarantaine

Onze kliniek beschikt over een quarantaine. Deze ruimte wordt gebruikt voor dieren die een besmettelijke ziekte hebben of daarvan verdacht worden. De ruimte is afgescheiden van de andere opname dieren.

Uiteraard mag u altijd bellen om te vragen hoe het met uw huisdier gaat. Bovendien kunt u in overleg met de dierenarts of paraveterinair op ziekenbezoek komen.

Terug naar Onze diensten