Spoed

Spoed

Wat te doen bij een mogelijk spoedgeval?

  1. Verleen eventueel eerste hulp aan het dier en laat iemand 033-2462526 bellen.
  2. Noteer met pen en papier het nummer dat u opgegeven krijgt via de automatische telefoonbeantwoorder.
  3. Bel het opgegeven nummer en u krijgt rechtstreeks de dienstdoende dierenarts aan de telefoon voor overleg. Indien u in uitzonderlijke omstandigheden géén gehoor krijgt, probeert u dan 06-10012420.
  4. Belt u voor vervoer eventueel de dierenambulance Nijkerk 06-53400389.

Voor spoedgevallen en urgente vragen zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar! Wij staan voor u klaar in onze eigen kliniek, dus een vertrouwd adres, waar u ook een van onze eigen dierenartsen aantreft, (of in geval van vakantie, een van onze vaste waarnemers) en waar wij beschikken over alle gegevens van uw huisdier. U hoeft niet ver te reizen met uw zieke dier, maar u kunt tegen een spoedtarief gewoon bij uw ons terecht.

Per 1 januari 2014, hanteren wij, voor vaste klanten, een gereduceerd tarief. Wij beschouwen u als vaste klant als u bij ons ingeschreven staat en het afgelopen jaar bent geweest voor vaccinatie of consult.

Externe klanten zijn ook welkom, maar zullen dus een toeslag betalen. De meeste dierenklinieken om ons heen verwijzen hun clientèle door naar een spoedkliniek. Wij draaien onze diensten zelf, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, ook met de feestdagen. Deze service brengt extra kosten met zich mee, met name personele kosten. Daarom vinden wij een toeslag redelijk, om als u bij uw eigen dierenarts niet terecht kunt in de spoed, toch uw zieke huisdier ‘s avonds en ‘s nachts te kunnen helpen.

Wat is een spoedgeval?

Een spoedgeval is een situatie die dringende behandeling vereist. Soms is er sprake van een levensbedreigend situatie waarbij acute hulp nodig is. Soms is er wel sprake van een dringende noodzaak om te behandelen, maar is er geen haast bij. In ieder geval kunt u altijd met de dienstdoende dierenarts overleggen hoe urgent uw spoedgeval is. Neem bij twijfel altijd telefonisch contact op.