Bewegingsprogramma

Bewegingsprogramma

Onze praktijk biedt in samenwerking met dierfysiotherapeute Sanny de With het bewegingsprogramma aan.

Bewegingsproblemen

Fysiotherapie kan worden ingezet als uw hond last heeft van bewegingsproblemen of bij obesitas. Onze praktijk biedt in samenwerking met dierfysiotherapeute Sanny de With het bewegingsprogramma aan. Als uw dier problemen heeft bij het bewegen kan het bewegingsprogramma uitkomst bieden. Het bewegingsprogramma is tevens een onderdeel van de behandeling van honden met artrose.

Bewegingsprogramma

Het programma bestaat uit het aanbieden van oefeningen die op de lange termijn effect geven. De oefeningen zijn gericht op het mobiliseren van de gewrichten, het vergroten van de stabiliteit en het versterken van de spieren zodat de gewrichten minder belast worden. Dit draagt bij aan een verbetering van het looppatroon en een vermindering van de pijnklachten.

Hoe gaat het bewegingsprogramma in zijn werk?

U komt de eerste keer bij onze dierfysiotherapeute Sanny de With, zij voert een volledig onderzoek uit en stelt een trainingsschema met oefeningen voor uw huisdier op. Vervolgens  komt u 2 keer terug bij een van onze paraveterinairen die de oefeningen met u doet en andere oefeningen meegeeft.
Na 6 weken komt u voor controle nog een keer bij de dierfysiotherapeute.  U heeft als eigenaar een belangrijke rol want de oefeningen dienen regelmatig thuis te worden uitgevoerd voor het beste resultaat. Op deze manier kunt u zelf bijdragen aan het herstel van uw dier.

Wij bieden dit programma in pakketvorm aan. Zo kunt u profiteren van een optimale prijs/kwaliteit verhouding.