Afvalprogramma

Afvalprogramma

Onze paraveterinairen adviseren en begeleiden eigenaren om hun dier met overgewicht op een verantwoorde wijze te laten afvallen.

Overgewicht

Overgewicht is een veel voorkomend probleem bij onze huisdieren. Uit onderzoek blijkt dat ruim 50% van onze huisdieren te zwaar is. Net als bij mensen loopt een dier met overgewicht een groter risico op gezondheidsproblemen, zoals:

  • Suikerziekte
  • Hartaandoeningen
  • Gewrichtsproblemen, zoals artrose
  • Verminderd uithoudingsvermogen / verminderde activiteit
  • Moeilijkheden met ademhalen
  • Huidklachten
  • Blaasproblemen (kat)
  • Verkorting van de levensverwachting

Afvalprogramma

Voor een eigenaar is het vaak moeilijk om hun hond of kat op een verantwoorde wijze te laten afvallen. Daarom bieden wij voor dieren met overgewicht een professioneel afvalprogramma. Dit afvalprogramma helpt honden en katten met overgewicht op verantwoorde wijze het gewenste gezonde gewicht te bereiken. Voor uw dier wordt een afvalprogramma op maat gemaakt. Bovendien wordt u gemotiveerd om de vragende blik van hun huisdier te negeren en voor een gezondere levensstijl te gaan. Uiteindelijk worden zowel baas als huisdier hier gelukkiger van!

Wat houdt het afvalprogramma in?
Als eerste stap berekenen wij de hoeveelheid overgewicht. We stellen het streefgewicht van uw huisdier vast en bepalen in hoeveel weken we dit op een verantwoorde wijze kunnen bereiken. Vervolgens adviseren wij over te schakelen op een speciale dieetvoeding, zoals ProPlan® Obesity. Deze voeding helpt de spiermassa te behouden en vermindert het hongergevoel bij uw dier. Wij berekenen de hoeveelheid voer die u uw dier dagelijks mag geven.

Tijdens het afslankproces is het belangrijk om het gewicht goed in de gaten te houden. Om de 2-3 weken komt u met uw dier bij ons langs voor een gewichtscontrole. Er wordt een gewichtsgrafiek bijgehouden en eventuele problemen waar u tegenaan loopt, kunnen besproken worden. Op deze manier proberen we het afvallen van uw huisdier zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Wilt u weten of uw huisdier overgewicht heeft? Maak dan een afspraak bij een van onze paraveterinairen.