DGC de Vallei 033 - 286 32 76
Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein 030 - 202 70 70
Dierenkliniek de Arker 033 - 246 25 26

Zonnebrand voor uw hond of kat

Zonnebrand voor uw hond of kat

Wist u dat honden en katten ook hun huid kunnen verbranden door de zon?

Net zoals mensen met een bleke huid snel kunnen verbranden in de zon, kunnen ook dieren met weinig pigment snel verbranden. Dit geldt met name voor de dieren met een heel korte en dunne vacht of dieren met een witte vacht. Ook dieren die net getrimd zijn, lopen meer risico op huidverbranding door de zon.

Om uw hond of kat te beschermen tegen verbranding van de huid, adviseren wij om uw dier in te smeren met een speciale zonnebrandcrème voor dieren.
Deze crème smeert u op de dunbehaarde plekken zoals de neusbrug, oren of in de liezen. Ook dieren die een litteken hebben na een verwonding of een operatie, moeten op de plek van het litteken ingesmeerd worden. Dit omdat littekenweefsel vaak geen pigment bevat.

Waarom goed insmeren?

Ook bij uw hond of kat zal de huid eerst rood worden na blootstelling aan de zon. Als de huid dan niet wordt beschermd, kunnen er huidirritaties ontstaan of zelfs blaren. Ook kan de huid gaan ontsteken met alle gevolgen van dien. Herstel zal dan moeten plaatsvinden door het gebruik van antibiotica en corticosteroiden.

Welke zonnebrandcrème?

Het is heel belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken die speciaal voor dieren is samengesteld. Deze zonnebrandcrème is vrij van zink en kunstmatige geurstoffen, dus volledig veilig voor uw hond of kat. Ook heeft het een beschermingsfactor van spf 30en beschermt het tegen UVA en UVB stralingen.  Daarbij is het natuurlijk handig als de crème waterbestendig is, niet vet of plakkerig is  en het de huid voedt.  Vraagt u bij ons aan de balie naar deze speciale zonnebrandcrème.
Wij adviseren u om de huid regelmatig opnieuw in te smeren met name na het zwemmen.