DGC de Vallei 033 - 286 32 76
Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein 030 - 202 70 70
Dierenkliniek de Arker 033 - 246 25 26

Check de chipgegevens

Waarom chippen?

Jaarlijks komen er veel dieren, met name katten, in het asiel terecht nadat ze zwervend zijn aangetroffen. Als een zwervend dier gevonden wordt, zal de chip afgelezen worden. Helaas is het niet altijd mogelijk om de eigenaar te traceren, omdat het dier niet gechipt is of omdat de chip onjuist geregistreerd staat.

Belang van registratie

Ook bij ons op de praktijk worden nog regelmatig dieren binnen gebracht die wel gechipt zijn, maar waarvan we de eigenaar niet kunnen traceren! Het dier is dan niet geregistreerd bij een databank of de gegevens zijn verouderd. Dat is jammer, want in deze gevallen kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is en worden dier en baasje onnodig gescheiden.

Er zijn verschillende databanken waar u uw dier kunt laten registreren. Op www.chipnummer.nl vindt u een overzicht van de verschillende databanken. De NDG is één van deze databanken. Controleer of uw huisdier juist geregistreerd staat en pas eventueel gegevens aan als dit nodig is. Denk hierbij aan verhuizen, maar ook een nieuw mobielnummer is uiterst belangrijk. U kunt er bij de registratie bij een databank zelf voor kiezen of u bepaalde gegevens wilt openbaren.