DGC de Vallei 033 - 286 32 76
Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein 030 - 202 70 70
Dierenkliniek de Arker 033 - 246 25 26

Thuiskomst na de dierenarts

Thuiskomst na de dierenarts

Herintroductie bij andere katten in huis

Indien u meerdere katten in huis heeft, kan er na thuiskomst een probleem ontstaan met de thuisgebleven kat(ten). Zo kunnen de thuisblijvers agressief reageren, omdat uw dier een andere geur bij zich draagt na het bezoek aan de dierenarts.

Hieronder enkele tips:

  • Zorg dat u aanwezig bent als uw katten elkaar weer zien.
  • Open niet direct de reismand. Laat uw kat even in het mandje zitten en kijk hoe de andere kat(ten) reageren. Als de thuisblijvers rustig reageren, kunt u het mandje openen en uw kat eruit laten gaan.
  • Indien de thuisgebleven kat(ten) wel agressief of gespannen gedrag vertonen, laat uw kat dan tijdelijk (zo’n 24 uur) apart in een andere ruimte met eten/drinken en een kattenbak. Uw kat zal zijn normale geur terugkrijgen, waarna de kat meestal probleemloos weer in de groep kan worden ge├»ntroduceerd. Mochten de katten nog steeds hevig reageren, houd de katten dan langer uit elkaar.
  • Was alle doeken die u meeneemt vanaf de kliniek om ze te ontdoen van de geur van de kliniek. Meng de geuren van uw katten door de katten om de beurt te aaien. Aai hiervoor voornamelijk rond de kop.
  • Gebruik van Feliway (feromonen met rustgevende werking) kan helpen bij het herintroduceren.
  • Mocht uw kat na het bezoek een kap om hebben, verband dragen, of iets dergelijks, laat de thuisgebleven kat(ten) op afstand totdat deze eraan gewend lijken te zijn.
Terug naar Columns