DGC de Vallei 033 - 286 32 76
Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein 030 - 202 70 70
Dierenkliniek de Arker 033 - 246 25 26

Personeel in beeld – Jos

Personeel in beeld – Jos

Elke maand schrijft een van onze teamleden iets leuks over zich zelf en de praktijk. Deze maand is dat Jos Wolters.

Ik ben Jos Wolters en ben 40 jaar geleden geboren in het pittoreske Bierum, een klein dorpje in het noorden van Groningen. Mijn familie heeft een fruitbedrijf, waar ik ben opgegroeid tussen de appels, peren en pruimen. Ik woon momenteel in het centrum van Amersfoort met mijn vriend en hond Guus. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn hond. Ik sport graag, zoals hardlopen of fitness. Regelmatig maak ik muziek in een orkestje van dierenartsen en studenten, waarin ik trombone speel.

Voordat ik diergeneeskunde ging studeren heb ik de opleiding HBO-verpleegkunde afgerond in Groningen en heb ik daar gewerkt als verpleegkundige in het ziekenhuis. Hierna werd ik, na vaak loten voor de studie diergeneeskunde in Utrecht, toch eindelijk ingeloot en kon ik dierenarts worden. In 2011 ben ik afgestudeerd, waarna ik heb gewerkt in dierenklinieken in Amsterdam en Nunspeet. Toen ik hoorde over de vacature bij Dierenkliniek de Arker was het een schot in de roos!

Ik werk sinds 2015 bij De Arker, dus dat is nu alweer 5 jaar. Ik werk er nog steeds met veel plezier.

De afwisseling is erg leuk. Het is een veelzijdig beroep met uiteenlopende bezigheden en dat maakt het zo interessant. Je hebt natuurlijk met dieren te maken, maar daarbij ook met veel verschillende mensen, wat erg leuk en ook vaak uitdagend is. Mijn ideale dag is een dag waarin ik veel kan opereren, maar tandheelkunde vind ik ook erg leuk.

Het mooiste wat ik heb meegemaakt is dat ik mijn hond Guus heb gekregen. Guus is een Franse Bulldog en kwam jaren geleden als een pupje van 900 gram bij onze praktijk. Hij braakte veel en had een groeiachterstand. Uit onderzoek bleek dat hij een vernauwing had van zijn slokdarm. Hij was te klein om te opereren en de prognose was niet goed. We hebben hem als praktijk overgenomen, waarna ik hem geadopteerd heb. Door zijn voedsel heel fijn te vermalen kon hij het doorslikken en groeide hij uiteindelijk goed. Tegenwoordig kauwt hij zijn brokjes zelf en wordt hij binnenkort alweer vier jaar. Guus is onze praktijk-mascotte en hij houdt ons vaak gezelschap in het kantoor en in de kantine. U kunt hem dus tegenkomen op de praktijk.

Terug naar Columns