DGC de Vallei 033 - 286 32 76
Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein 030 - 202 70 70
Dierenkliniek de Arker 033 - 246 25 26

Kalmerende effect van muziek

Kalmerende effect van muziek

We weten dat muziek effect heeft op onze stemming, maar hoe zit dat eigenlijk bij dieren. Maakt het uit voor een hond of een kat of ze Mozart of Metallica horen?

Er zijn verschillende onderzoeken die uitwijzen dat dat inderdaad zo is. Klassieke muziek verminderd stress bij honden en katten. Er bestaat zelfs speciale honden en katten muziek. Ook zijn er apps met muziek voor katten (Relax my cat) en honden (Relax my dog).

Nu is het zeker niet zo dat als je huisdier super gestrest is, hij ineens volledig ontspannen raakt doordat je klassieke muziek afspeelt. Daarom proberen we natuurlijk op allerlei andere manieren stress bij onze patiƫnten te verminderen.
Dit doen we door ze al op jonge leeftijd te laten merken dat het ook leuk kan zijn bij de dierenarts tijdens onze puppy- en kitten begeleiding, maken we veel gebruik van lekkere beloningen en hebben we honden en katten gescheiden. Zowel tijdens het spreekuur, in wachtkamer en spreekkamer. Maar ook in de opname.

En omdat alle kleine beetjes helpen hebben we sinds enige tijd ook klassieke muziek in de opname, uiteraard heel zachtjes want huisdieren hebben een veel beter gehoor dan mensen.

Ontspannend voor zowel onze patiƫnten als het personeel!

Terug naar Columns