DGC de Vallei 033 - 286 32 76
Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein 030 - 202 70 70
Dierenkliniek de Arker 033 - 246 25 26

Dankwoord Evert van Dijk

Dankwoord Evert van Dijk

Dankwoord voor alle lieve patiënten-eigenaren, met al hun dieren, waar ik gedurende bijna 30 jaar in de Arker lief en leed mee heb gemaakt.

We weten allemaal dat een werkend persoon een keer moet stoppen met werken.
Ik heb bijna 30 jaar met hartstocht, passie, ijver, weinig slaap en bijna nooit nee zeggend, deze kliniek samen met mijn echtgenote en patiënten-eigenaren op gebouwd. Jullie gaven mij het vertrouwen dat ik voor uw dier mocht zorgen in de breedste zin des woord. Ik hoop dat ik dat niet heb mogen beschamen. Heb ik ook steken laten vallen? Ja niemand is onfeilbaar. Als ik kijk hoeveel operaties ik in die bijna 30 jaar heb mogen uitvoeren dan loopt dat wel tot de 15.000 of meer. Dat is van een simpele castratie tot nier resecties, constructies van schedels na een trauma, orthopedische operaties, oncologische operaties in alle facetten, keizersnede bij honden, katten, cavia’s, konijnen, geiten, schapen, bij gevogelte eieren verwijderen uit het oviduct, slangen opereren, leeuwen, tijgers, jaguars en ook lama’s, alpaca’s en walibi’s. Ook zijn er vele echo’s en röntgenfoto’s gemaakt en beoordeeld.
Het vak is erg divers, ik heb heel veel nascholingen gevolgd in binnen- en vooral het buitenland om kennis te vermeerderen. Ik wilde kennis beheersen en zoveel mogelijk doen, wat mogelijk was in deze kliniek.

Ik heb het enorm getroffen met zulke geweldige patiënten eigenaren en zulke lieve dieren.
Ook heb ik altijd geprobeerd naar een oplossing te zoeken met de gezondheid van het dier voorop. Financieel was er ook een oplossing te vinden, het dier werd niet in de steek gelaten. Er is in al die jaren een noodfonds pot gecreëerd, zodat een deel hiervan betaald kon worden.

Afscheid nemen is altijd moeilijk, vooral van iets wat je altijd met liefde hebt gedaan. In die bijna 30 jaar werken in dierenkliniek de Arker, leer je heel veel eigenaren kennen; je krijgt er een band mee en deelt lief en leed. Ik heb altijd gezegd achter elk dier staat ook een mens en die is net zo belangrijk als het dier zelf. Toen ik net begon met de kliniek wilde ik graag de samenstelling van de families weten; Bor, Blom, Pol, Brink, Veen, Muis, etc etc met alle voor voegsels zoals van, de, van de, van der, van den en dat zijn er heel veel.

Ik vind het spijtig dat er geen receptie heeft plaats kunnen vinden, dit in verband met de Corona pandemie. Maar jullie waren geweldig; ik heb vele kaarten, cadeaus, bloemen, diner cheques, cadeaubonnen mogen ontvangen. Ook foto’s van mens en dier. En een geweldig boek, met de brieven en foto’s door u aangeleverd en door het team samengesteld. Ik kreeg zelfs een portret van mij, samengesteld met allemaal heel kleine foto’s van Bullen, met verschillende kleurschakeringen in een silhouet van mij. Het was allemaal zeer ontroerend.

Ik ben de laatste jaren heel druk geweest om de kliniek zo te prepareren, dat de kennis en kunde er is en ook de apparatuur. Het team is solide en zullen hun eigen smaak en geur aan deze kliniek geven en dat is een geruststelling.

Ik ga nu enkele maanden datgene doen wat ik eerder had moeten doen; aan mijn gezondheid werken zodat ik nog wat langer mee kan. Ik ga mij ook bezinnen wat ik verder ga doen.
Ik heb de indianen uit 3 dorpen in het district waar ik geboren ben, Nickerie te Suriname, beloofd dat ik hun dieren die voor hen heel belangrijk zijn te opereren, vaccineren en hun in deze voorlichting geven. Ik heb dat 2 jaar geleden ook gedaan echter de Corona pandemie heeft vorig jaar roet in het eten gegooid.

Ik zal ook wat meer tijd doorbrengen met mijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen. Die zijn de spil van mijn bestaan. Verder staat nog op de rol een verpleeghuis voor katten, bejaard en ziek, op  te zetten zodat deze dieren nog een rustige oude dag kunnen hebben. Dit wordt opgezet in de buurt van Nijkerk met hulp van een assistente en een lieve oudere dame.

Rest mij jullie allemaal nogmaals heel hartelijk te danken uit grond van mijn hart voor alle liefde, gezelligheid en respect die jullie mij gegeven hebben in al die jaren.

Tot ziens

Hartelijke groet en brasas

Evert van Dijk

Terug naar Columns