Nieuws

Februari: maand van de gebitsverzorging

01-02-2018

Baasjes van zowel honden als katten kunnen deze maand bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole en handige poetstips. Deze extra aandacht is hard nodig, want gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan men denkt.

Lees meer

Risico’s van hondensnacks

01-02-2018

We geven onze honden graag een lekker tussendoortje. Een lekker bot zodat hij wat te doen heeft als hij een paar uur alleen thuis is. Helaas zien wij hiervan in de praktijk nog wel eens nare gevolgen. De volgende botten kunnen beter niet gegeven worden of alleen onder toezicht.

Lees meer

Puppy informatieavond op 19 februari 2018

01-02-2018

Met veel informatie voor beginnende hondenbezitters, maar ook de doorgewinterde hondeneigenaar kan veel opsteken over zijn nieuwe pup!

Lees meer

Overgewicht bij uw hond of kat

11-01-2018

Net als bij mensen loopt een dier met overgewicht een groter risico om gezondheidsproblemen te ontwikkelen, zoals:

Lees meer

Baby op komst?

10-01-2018

Voor een kind is er niets leuker om op te groeien met een hond. Naast dat het leuk is, is het ook wetenschappelijk aangetoond erg leerzaam en goed voor de ontwikkeling van een kind. Hieronder willen wij een aantal tips geven om het wennen aan de baby zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Lees meer

Kattengedragsonderzoek door drs. Sonja van Straten

10-01-2018

Onze dierenarts Sonja van Straten staat op het punt om af te studeren als kattengedragstherapeute. Daar hoort ook een afstudeeronderzoek bij. Lees hier haar verhaal en uitleg daarover! 

Lees meer

Vuurwerkangst, wat kunt u er aan doen?

07-12-2017

De hele maand december en een deel van januari is er buiten weer veel geknal. Veel huisdieren, vooral honden, reageren daar erg nerveus op, zowel binnen als buitenshuis. Hierbij tips voor de dagen rond oud en nieuw.

Lees meer

Thundershirt, ook voor vuurwerk angst!

07-12-2017

Thundershirt is een goede oplossing voor honden met stress door bijvoorbeeld: Onweer Vuurwerk Alleen zijn Autorijden Hoe werkt het?

Lees meer

Bliz heeft een (te) goede trek in brokken…

06-12-2017

Bliz werd bij ons aangeboden omdat zij een volle zak voer van 2 kg te pakken had gekregen en deze in één keer had opgegeten .

Lees meer

Is uw hond ook zo slecht zichtbaar in het donker?

05-11-2017

Een lichtgewicht en lichtgevend band voor uw hond, hoe werkt het……

Lees meer