Nieuws

Hoe verzorg ik de vacht van mijn hond/kat?

01-04-2019

Wij krijgen veel vragen over vachtverzorging, zoals hoe vaak moet ik mijn hond/kat kammen? En met welke kam? Lees hier onze adviezen.

Lees meer

April: maand van de parasieten

01-04-2019

April staat in het teken van parasieten. Vlooien, teken en wormen zijn vervelende parasieten waar uw huisdier last van kan hebben. Bovendien vormen sommige parasieten een gezondheidsrisico voor de mens. Daarom is het belangrijk om uw huisdier te beschermen tegen parasieten. Wat zijn de meest voorkomende parasieten en hoe kan ik mijn huisdier hier tegen beschermen?

Lees meer

Teek verwijderen bij hond of kat

01-04-2019

Een teek die al in de huid vastzit, moet zo snel mogelijk worden verwijderd, maar wel op een goede manier. De reden hiervoor is dat teken ziekten kunnen overdragen waaronder de ziekte van Lyme. Bij verkeerd verwijderen wordt de kans op overdracht van ziekteverwekkers vergroot.

Lees meer

Maart: konijnenmaand

01-03-2019

De maand maart staat in het teken van het konijn. Het konijn staat, na de hond en de kat, op de derde plaats van veel gehouden huisdieren in Nederland. In de maand maart bieden wij diverse acties aan.

Lees meer

Konijnen kindermiddag. Geef je nu op!

14-02-2019

Kom naar onze gratis konijnen kindermiddag op 13 maart en maak kans op een leuke prijs!

Lees meer

Nieuw bij de Arker: de TonoVet

07-02-2019

Regelmatig zien wij dieren met oogproblemen. Er zijn veel verschillende aandoeningen van het oog die voorkomen bij onze huisdieren.  Sinds kort is het bij Dierenkliniek de Arker mogelijk om de oogboldruk te meten. Met de TonoVet kunnen we pijnloos en zonder verdoving de oogboldruk van uw dier meten.

Lees meer

Februari: maand van de gebitsverzorging

30-01-2019

Baasjes van zowel honden als katten kunnen deze maand bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole en handige poetstips. Deze extra aandacht is hard nodig, want gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan men denkt.

Lees meer

Dierenkliniek de Arker op de radio

01-01-2019

Elke 14 dagen zijn wij op dinsdagochtend live op radio OmroepN te horen in het programma de Ochtendfinale. Praktijknieuws, patiëntverhalen en andere leuke, nuttige onderwerpen komen aan bod. Luister hier de fragmenten terug.

Lees meer

Voerpuzzels gebruiken met je kat

01-01-2019

Krijgt uw kat zijn eten nog gewoon uit een bakje? Wij adviseren een voerpuzzel!

Lees meer

Test de gevoeligheid van uw hond voor harde geluiden

01-11-2018

Bijna 50% van alle honden is bang voor harde geluiden, zoals vuurwerk, maar sommigen hebben er meer last van dan anderen. Via deze eenvoudige vragenlijst, aangeboden door Adaptil, kunt u nagaan hoe gevoelig uw hond is voor geluid. Na afloop krijgt u een verslag over uw hond en enkele eenvoudige tips om uw hond te helpen. Wilt u graag kosteloos uitgebreider advies? Maak een afspraak op ons vuurwerkspreekuur.  

Lees meer