Nieuws

Vuurwerkspreekuur 17 oktober

01-10-2019

Wilt u een passend vuurwerkadvies voor uw dier? Of gaat uw jonge dier dit jaar voor het eerst vuurwerk meemaken en wilt u voorkomen dat uw dier vuurwerkangst ontwikkeld? Maak dan een afspraak op ons vuurwerkspreekuur!

Lees meer

Nieuw: ACP behandeling voor honden met artrose 

01-10-2019

Sinds kort bieden wij voor honden met artrose een nieuwe behandeling aan, genaamd ACP (autoloog geconditioneerd plasma). Behandeling met ACP-therapie kan leiden tot vermindering van symptomen en verbetering van functie.

Lees meer

Test de gevoeligheid van uw hond voor harde geluiden

01-10-2019

Bijna 50% van alle honden is bang voor harde geluiden, zoals vuurwerk, maar sommigen hebben er meer last van dan anderen. Via deze eenvoudige vragenlijst, aangeboden door Adaptil, kunt u nagaan hoe gevoelig uw hond is voor geluid. Na afloop krijgt u een verslag over uw hond en enkele eenvoudige tips om uw hond te helpen. Wilt u graag uitgebreider advies? Neem dan contact op met onze kliniek.

Lees meer

Laat uw senior dier checken!

01-09-2019

Regelmatig worden klachten toegeschreven aan ouderdom, echter in werkelijkheid is er vaak sprake van een (ongemerkte) onderliggende ouderdomskwaal die goed behandelbaar kan zijn. Het doel van het seniorenconsult is om deze aandoeningen in een vroeg stadium op te sporen zodat we tijdig kunnen starten met een behandeling en uw dier van een waardige oude dag kunnen laten genieten!

Lees meer

Vacature: Dierenarts (20 uur)

02-08-2019

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega dierenarts. Kom jij ons team versterken?

Lees meer

Nieuw: online afspraak maken

01-08-2019

Vanaf heden kunt u, op ieder moment van de dag, zelf online een afspraak maken voor uw huisdier.

Lees meer

Steeds minder honden en katten worden gevaccineerd

01-08-2019

In Nederland is het vaccineren van huisdieren niet verplicht. Ongeveer 60% van de honden en maar 20-25% van de katten worden gevaccineerd. Steeds meer eigenaren kiezen ervoor om hun hond of kat niet te vaccineren omdat ze bang zijn voor bijwerkingen door diverse verhalen die circuleren op internet of social media. Het stoppen met vaccineren heeft echter niet alleen een nadelig effect op de ongevaccineerde hond of kat zelf, maar op de hele honden en kattenpopulatie in Nederland! 

Lees meer

Matatabi, een cadeautje voor uw kat!

25-07-2019

Bij vaccinatie van uw kat krijgt u van ons een matatabi stokje cadeau! Lees hier meer over dit bijzondere product.

Lees meer

Eikenprocessierups: let op uw huisdier!

01-07-2019

Het Kenniscentrum Eikenprocessierups heeft bekend gemaakt dat er dit jaar drie keer zoveel eikenprocessierupsen zijn, in vergelijking met een jaar geleden. Enorme jeuk, rode bultjes en soms zelfs heftige klachten als kortademigheid of een dikke tong kunnen het gevolg zijn van contact met de minuscule brandhaartjes van de rups. Ook dieren hebben er last van, waarschuwt dierendermatoloog Annette van der Lee.

Lees meer

Juli: voeding na castratie

01-07-2019

Na castratie is de hond of kat gevoeliger voor overgewicht, omdat de stofwisseling van het dier verandert. Zonder maatregelen kan dit leiden tot aanzienlijke gewichtstoename en daarmee verhoogde kans op gezondheidsproblemen. Na castratie adviseren wij daarom een speciale voeding voor uw dier.

Lees meer