Nieuws

Zonnebrand voor uw hond of kat

01-06-2020

Net zoals mensen met een bleke huid snel kunnen verbranden in de zon, kunnen ook dieren met weinig pigment snel verbranden. Dit geldt met name voor de dieren met een heel korte en dunne vacht of dieren met een witte vacht. Ook dieren die net getrimd zijn, lopen meer risico op huidverbranding door de zon. Om uw hond of kat te beschermen tegen verbranding van de huid, adviseren wij om uw dier in te smeren met een speciale zonnebrandcrème voor dieren. Deze crème smeert u op de dunbehaarde plekken zoals de neusbrug, oren of in de liezen. Ook dieren die een litteken hebben na een verwonding of een operatie, moeten op de plek van het litteken ingesmeerd worden. Dit omdat littekenweefsel vaak geen pigment bevat.   Waarom goed insmeren? Ook bij uw hond of kat zal de huid eerst rood…

Lees meer

Pas op met lelies!

01-05-2020

Binnenkort is het weer Moederdag. Op deze speciale dag worden veel moeders verrast met een mooi boeket bloemen, misschien wel met prachtige lelies erin verwerkt. Als u katten heeft is het echter onverstandig om lelies in huis te nemen. Lelies zijn namelijk giftig voor uw kat.

Lees meer

Maatregelen rondom het coronavirus

16-03-2020

Wij zijn open om zorg te dragen voor u en uw huisdier. Wel nemen wij het coronavirus serieus. Daarom zijn wij genoodzaakt enkele maatregelen in te stellen om ons personeel en onze cliënten te beschermen en het risico op besmetting tot een minimum te beperken. Als u op de hoogte wilt blijven, houdt u deze pagina goed in de gaten. Hier zullen wij regelmatig updates plaatsen over de situatie rondom de corona maatregelen in onze praktijk.

Lees meer

Corona virus; risico voor huisdieren?

10-03-2020

Bij huisdiereigenaren zijn er vragen over het nieuwe coronavirus en het risico van dit virus voor huisdieren. Via onderstaande link vindt u meer informatie hierover:

Lees meer

Februari: maand van de gebitsverzorging

01-02-2020

Baasjes van zowel honden als katten kunnen deze maand bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole en handige poetstips. Deze extra aandacht is hard nodig, want gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan men denkt.

Lees meer

Voerpuzzels gebruiken met je kat

01-01-2020

Krijgt uw kat zijn eten nog gewoon uit een bakje? Wij adviseren een voerpuzzel!

Lees meer

Goede voornemens voor uw dier?

01-01-2020

De feestdagen zijn weer voorbij en het is weer een nieuw jaar.. Veel mensen maken in het nieuwe jaar goede voornemens zoals afvallen, maar hoe zit het met uw huisdier?

Lees meer

Nieuwe dierenarts

11-11-2019

Per 1 november is dierenarts Mira Hertog- Milić ons team komen versterken. Mira heeft al vele jaren ervaring als dierenarts. Haar expertises zijn: radiologie, echografie, cardiologie en de intensive care. Wij zijn heel blij met haar!  Benieuwd naar Mira?

Lees meer

Wijziging in voorschrijven vuurwerkmedicatie

11-11-2019

Wacht niet tot het laatste moment, maar neem vroegtijdig contact met ons op voor een passend advies voor uw dier!

Lees meer

November is diabetesmaand

01-11-2019

14 november is Wereld Diabetes Dag. Tijdens Wereld Diabetes Dag wordt er aandacht en begrip gevraagd voor diabetes mellitus (suikerziekte) en de enorme toename van deze ziekte. Dit is niet alleen bij de mens zo. Suikerziekte komt ook regelmatig voor bij huisdieren. Wij willen u alert maken op de symptomen van suikerziekte en deze maand kunt u extra voordelig uw dier laten testen op suikerziekte.

Lees meer