Nieuws

Wijzigingen per 1 september 2021

31-08-2021

Per 1 september 2021 gaan er een aantal wijzigingen plaatsvinden bij Dierenkliniek de Arker. Hierbij stellen wij u graag op de hoogte.

Lees meer

Let op grasaren!

17-06-2021

In deze tijd van het jaar zijn er weer volop grasaren te vinden. Deze grasaren, ook wel ‘kruipers’ genoemd, kunnen voor vervelende problemen bij uw huisdier zorgen. Vooral honden, maar ook katten en andere dieren kunnen last hebben van grasaren.   Wanneer wild gras tot bloei komt, ontstaan er grasaren. Grasaren zijn de zaden van het gras. Deze aren worden het meest gezien in de periode van juni tot en met augustus. Eerst zijn ze groen, maar wanneer ze uitdrogen, krijgen ze een gele kleur en vallen ze uit elkaar in losse zaden. Grasaren hebben weerhaakjes. Dit zijn de lange ‘stekels’ die uit de aar steken. Dankzij deze weerhaken blijven de aren makkelijk in de vacht van uw huisdier zitten. De weerhaakjes en zaden van de aren kunnen echter ook in de neus, oren en ogen van uw dier terechtkomen…

Lees meer

Check de chipgegevens van uw dier

03-06-2021

Waarom chippen? Jaarlijks komen er veel dieren, met name katten, in het asiel terecht nadat ze zwervend zijn aangetroffen. Als een zwervend dier gevonden wordt, zal de chip afgelezen worden. Helaas is het niet altijd mogelijk om de eigenaar te traceren, omdat het dier niet gechipt is of omdat de chip onjuist geregistreerd staat. Belang van registratie Ook bij ons op de praktijk worden nog regelmatig dieren binnen gebracht die wel gechipt zijn, maar waarvan we de eigenaar niet kunnen traceren! Het dier is dan niet geregistreerd bij een databank of de gegevens zijn verouderd. Dat is jammer, want in deze gevallen kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is en worden dier en baasje onnodig gescheiden. Er zijn verschillende databanken waar u uw dier kunt laten registreren. Op www.chipnummer.nl vindt u een overzicht van de verschillende databanken. De…

Lees meer

Zonnebrand voor uw hond of kat

01-06-2021

Net zoals mensen met een bleke huid snel kunnen verbranden in de zon, kunnen ook dieren met weinig pigment snel verbranden. Dit geldt met name voor de dieren met een heel korte en dunne vacht of dieren met een witte vacht. Ook dieren die net getrimd zijn, lopen meer risico op huidverbranding door de zon. Om uw hond of kat te beschermen tegen verbranding van de huid, adviseren wij om uw dier in te smeren met een speciale zonnebrandcrème voor dieren. Deze crème smeert u op de dunbehaarde plekken zoals de neusbrug, oren of in de liezen. Ook dieren die een litteken hebben na een verwonding of een operatie, moeten op de plek van het litteken ingesmeerd worden. Dit omdat littekenweefsel vaak geen pigment bevat.   Waarom goed insmeren? Ook bij uw hond of kat zal de huid eerst rood…

Lees meer

Pas op met lelies!

01-05-2021

Binnenkort is het weer Moederdag. Op deze speciale dag worden veel moeders verrast met een mooi boeket bloemen, misschien wel met prachtige lelies erin verwerkt. Als u katten heeft is het echter onverstandig om lelies in huis te nemen. Lelies zijn namelijk giftig voor uw kat.

Lees meer

April: maand van de parasieten

01-04-2021

April staat in het teken van parasieten. Vlooien, teken en wormen zijn vervelende parasieten waar uw huisdier last van kan hebben. Bovendien vormen sommige parasieten een gezondheidsrisico voor de mens. Daarom is het belangrijk om uw huisdier te beschermen tegen parasieten. Wat zijn de meest voorkomende parasieten en hoe kan ik mijn huisdier hier tegen beschermen?

Lees meer

Februari: maand van de gebitsverzorging

01-02-2021

Baasjes van zowel honden als katten kunnen deze maand bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole en handige poetstips. Deze extra aandacht is hard nodig, want gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan men denkt.

Lees meer

Diergeneeskundige zorg tijdens de avondklok

22-01-2021

Tijdens de avondklok gaat de noodzakelijke zorg voor dieren door. Voor dieren die dringend medische hulp nodig hebben, zijn wij, ook tijdens de avond klok uren, beschikbaar. Let op: mocht u in de avond/nacht naar de kliniek gaan, is het wel belangrijk dat u een ingevulde ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich heeft, zodat het duidelijk is dat u met een geldige reden tijdens de avondklok op pad bent. De verklaring kunt u via deze link downloaden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok.

Lees meer

Voerpuzzels gebruiken met je kat

01-01-2021

Krijgt uw kat zijn eten nog gewoon uit een bakje? Wij adviseren een voerpuzzel!

Lees meer

Goede voornemens voor uw dier?

01-01-2021

De feestdagen zijn weer voorbij en het is weer een nieuw jaar.. Veel mensen maken in het nieuwe jaar goede voornemens zoals afvallen, maar hoe zit het met uw huisdier?

Lees meer