Nieuws

Voorkom madenziekte bij uw konijn

02-08-2018

Pas op! Met het warme weer zien wij weer veel konijnen met madenziekte (myiasis). Lees hier hoe u dit kunt voorkomen bij uw konijn.

Lees meer

Plaveiselcelcarcinoom in de mondholte van de kat

02-08-2018

Het plaveiselcelcarcinoom is de meest voorkomende tumor in de mondholte van de kat. Het is een agressieve tumor die vaak pas in een laat stadium wordt ontdekt, met als gevolg dat behandeling niet meer mogelijk is. Vroegtijdig signaleren kan levensreddend zijn.

Lees meer

Pas op voor oververhitting bij de hond!

24-07-2018

Deze week is het tropisch warm. Houd uw huisdieren goed in de gaten en wees alert op de symptomen van oververhitting.

Lees meer

Nieuw: PetChek testkit

09-07-2018

Naar aanleiding van onze poll op Facebook, hebben wij de PetChek in ons assortiment opgenomen. Met de PetChek kunt u zelf thuis testen of er darmparasieten aanwezig zijn bij uw hond of kat. Dit voorkomt onnodig ontwormen.

Lees meer

Fotoverslag Open Dag

09-07-2018

Zaterdag 7 juli was onze Open Dag in verband met ons 25-jarig jubileum. Druk bezocht, prachtig weer en volop gezelligheid. Er was een dierfotograaf, dierfysiotherapeute, diverse kraampjes, dierenquiz, springkussen en iedereen kon de kliniek bezichtigen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees meer

Juli: voeding na castratie

01-07-2018

Na castratie is de hond of kat gevoeliger voor overgewicht, omdat de stofwisseling van het dier verandert. Zonder maatregelen kan dit leiden tot aanzienlijke gewichtstoename en daarmee verhoogde kans op gezondheidsproblemen. Na castratie adviseren wij daarom een speciale voeding voor uw dier.

Lees meer

LET OP: Wijziging tijden inloopspreekuur

01-07-2018

Per 1 juli zijn de tijden van ons inloopspreekuur gewijzigd naar maandag t/m vrijdag 8:00 – 8:30 uur. U kunt dit spreekuur zonder afspraak bezoeken. Dit spreekuur is uitsluitend bedoeld voor korte consulten. De tijden van het inloopspreekuur op zaterdag blijven ongewijzigd.

Lees meer

Juni: voeding bij huidproblemen

01-06-2018

Juni staat in het teken van de dermatologie. Daarom deze maand een artikel over de rol van voeding bij honden en katten met huidproblemen.

Lees meer

Juni: chipmaand

01-06-2018

Waarom chippen? Jaarlijks komen er veel dieren, met name katten, in het asiel terecht nadat ze zwervend zijn aangetroffen. Als een zwervend dier gevonden wordt, zal de chip afgelezen worden. Helaas is het niet altijd mogelijk om de eigenaar te traceren, omdat het dier niet gechipt is of omdat de chip onjuist geregistreerd staat.

Lees meer

Mei: vakantiemaand

01-05-2018

Mei staat in het teken van vakantie. Om zorgeloos op reis te kunnen, is het belangrijk dat de zorg voor uw huisdier goed geregeld is. Misschien blijft uw huisdier thuis met een oppas, of gaat hij/zij naar een pension of zelfs mee op vakantie. In alle gevallen is een goede voorbereiding belangrijk.

Lees meer