Nieuws

Voerpuzzels gebruiken met je kat

01-01-2021

Krijgt uw kat zijn eten nog gewoon uit een bakje? Wij adviseren een voerpuzzel!

Lees meer

Goede voornemens voor uw dier?

01-01-2021

De feestdagen zijn weer voorbij en het is weer een nieuw jaar.. Veel mensen maken in het nieuwe jaar goede voornemens zoals afvallen, maar hoe zit het met uw huisdier?

Lees meer

Vuurwerkangst bij uw huisdier

01-12-2020

Vuurwerk zorgt vaak voor angstige huisdieren. Daarom hebben we verschillende vragen gebundeld in een Q&A over vuurwerk. Verder zult u hier ook informatie vinden over het gebruik van medicatie bij angst, en hoe u een veilige plek kunt maken voor uw hond en kat. In de eerste video worden de vragen beantwoord die zijn ingestuurd en die wij veel horen op de praktijk   In de volgende video zullen we ingaan op het gebruik van medicijnen bij vuurwerkangst.        

Lees meer

Test de gevoeligheid van uw hond voor harde geluiden

01-11-2020

Bijna 50% van alle honden is bang voor harde geluiden, zoals vuurwerk, maar sommigen hebben er meer last van dan anderen. Via deze eenvoudige vragenlijst, aangeboden door Adaptil, kunt u nagaan hoe gevoelig uw hond is voor geluid. Na afloop krijgt u een verslag over uw hond en enkele eenvoudige tips om uw hond te helpen. Wilt u graag uitgebreider advies? Neem dan contact op met onze kliniek.

Lees meer

November is diabetesmaand

01-11-2020

14 november is Wereld Diabetes Dag. Tijdens Wereld Diabetes Dag wordt er aandacht en begrip gevraagd voor diabetes mellitus (suikerziekte) en de enorme toename van deze ziekte. Dit is niet alleen bij de mens zo. Suikerziekte komt ook regelmatig voor bij huisdieren. Wij willen u alert maken op de symptomen van suikerziekte en deze maand kunt u extra voordelig uw dier laten testen op suikerziekte.

Lees meer

Vacature: dierenarts gezelschapsdieren

27-10-2020

Word jij onze nieuwe collega?

Lees meer

Laat uw senior dier checken!

01-10-2020

Regelmatig worden klachten toegeschreven aan ouderdom, echter in werkelijkheid is er vaak sprake van een (ongemerkte) onderliggende ouderdomskwaal die goed behandelbaar kan zijn. Het doel van het seniorenconsult is om deze aandoeningen in een vroeg stadium op te sporen zodat we tijdig kunnen starten met een behandeling en uw dier van een waardige oude dag kunnen laten genieten!

Lees meer

Kattenziekte uitgebroken in provincie Gelderland

06-08-2020

Er is in Ermelo en Harderwijk kattenziekte gesignaleerd. Vanwege de besmettelijkheid van het feline panleukopenievirus (FPLV), de ernst van de ziekte en de berichtgeving hierover in de media kun je als katteneigenaar natuurlijk ongerust worden. Woon je in de regio van de uitbraak? Als je een volwassen kat hebt, die elke drie jaar is gevaccineerd tegen kattenziekte, is er niets aan de hand. Heb je nog een kitten, dan is een extra vaccinatie met 16 weken aan te raden, evenals een eerdere vaccinatie dan met 12 maanden (tussen 9 en 12 maanden). Groepsimmuniteit Volwassen katten, die nog niet zijn gevaccineerd tegen kattenziekte, moeten zo snel mogelijk worden gevaccineerd om besmetting te voorkomen. Hoe meer vaccinaties, hoe meer bescherming tegen uitbraken; de zogenaamde groepsimmuniteit. Ook binnenkatten moeten beschermd worden Denk niet dat vaccineren niet nodig is als je een binnenkat hebt….

Lees meer

Let op grasaren!

01-08-2020

In deze tijd van het jaar zijn er weer volop grasaren te vinden. Deze grasaren, ook wel ‘kruipers’ genoemd, kunnen voor vervelende problemen bij uw huisdier zorgen. Vooral honden, maar ook katten en andere dieren kunnen last hebben van grasaren. Wanneer wild gras tot bloei komt, ontstaan er grasaren. Grasaren zijn de zaden van het gras. Deze aren worden het meest gezien in de periode van juni tot en met augustus. Eerst zijn ze groen, maar wanneer ze uitdrogen, krijgen ze een gele kleur en vallen ze uit elkaar in losse zaden. Grasaren hebben weerhaakjes. Dit zijn de lange ‘stekels’ die uit de aar steken. Dankzij deze weerhaken blijven de aren makkelijk in de vacht van uw huisdier zitten. De weerhaakjes en zaden van de aren kunnen echter ook in de neus, oren en ogen van uw dier terechtkomen en…

Lees meer

Blauwalg – Veilig zwemmen

02-07-2020

  Wat is blauwalg? Blauwalg behoort tot de cyanobacteriën. De meeste soorten van deze bacterie zijn giftig. De alg gedijt in stilstaand of langzaam stromend water, met name bij een watertemperatuur tussen 20 en 30 graden Celsius. Blauwalg zien we daarom het meest in juli, augustus en september. De alg groeit in zowel zoet als zout water. Ook in de waterbak van uw hond kan de alg groeien. Hoe herken ik blauwalg? De meeste blauwalgen hebben een groene kleur, al zijn er ook bruingroene soorten te onderscheiden. Door blauwalg vertroebelt het water en gaat het stinken. De Rijkswaterstaat onderscheidt drie categorieën drijflagen: Categorie Te herkennen aan Beginnende drijflaag Kolonies groene bolletjes, vlokjes, strootjes of banaantjes die in het water zweven. Het water ruikt een beetje naar vis. Drijflaag Een verfachtige laag en groene soep. Er hangt een sterke vislucht. Ontledende…

Lees meer