Nieuws

Mei: vakantiemaand

01-05-2018

Mei staat in het teken van vakantie. Om zorgeloos op reis te kunnen, is het belangrijk dat de zorg voor uw huisdier goed geregeld is. Misschien blijft uw huisdier thuis met een oppas, of gaat hij/zij naar een pension of zelfs mee op vakantie. In alle gevallen is een goede voorbereiding belangrijk.

Lees meer

Met angstige kat naar de dierenarts

01-05-2018

Veel katteneigenaren zien er tegenop om met hun kat naar de dierenarts te gaan. Als Cat Friendly Clinic proberen wij de stress voor de kat zoveel mogelijk te verlagen. Is uw kat zo gestrest/angstig dat het lastig wordt uw dier naar de praktijk te brengen en/of onderzoek uit te voeren, dan kunnen wij u adviseren om uw dier voorafgaand aan het bezoek een stressverlagend middel te geven.

Lees meer

Pas op met lelies!

01-05-2018

Binnenkort is het weer Moederdag. Op deze speciale dag worden veel moeders verrast met een mooi boeket bloemen, misschien wel met prachtige lelies erin verwerkt. Als u katten heeft is het echter onverstandig om lelies in huis te nemen. Lelies zijn namelijk giftig voor uw kat.

Lees meer

12 mei: Speeddate met dierfysiotherapeute

24-04-2018

Wegens groot succes vorig jaar, organiseren wij op zaterdag 12 mei opnieuw een speeddate met dierfysiotherapeute Sanny de With. Heeft uw hond bewegingsproblemen, kom dan voor een gratis check-up. De dierfysiotherapeute voert een kort onderzoek uit bij uw dier en u krijgt adviezen over eventuele behandelmogelijkheden.

Lees meer

April: maand van de parasieten

01-04-2018

April staat in het teken van parasieten. Vlooien, teken en wormen zijn vervelende parasieten waar uw huisdier last van kan hebben. Bovendien vormen sommige parasieten een gezondheidsrisico voor de mens. Daarom is het belangrijk om uw huisdier te beschermen tegen parasieten. Wat zijn de meest voorkomende parasieten en hoe kan ik mijn huisdier hier tegen beschermen?

Lees meer

Teek verwijderen bij hond of kat

01-04-2018

Een teek die al in de huid vastzit, moet zo snel mogelijk worden verwijderd, maar wel op een goede manier. De reden hiervoor is dat teken ziekten kunnen overdragen waaronder de ziekte van Lyme. Bij verkeerd verwijderen wordt de kans op overdracht van ziekteverwekkers vergroot.

Lees meer

Maart: konijnenmaand

01-03-2018

De maand maart staat in het teken van het konijn. Het konijn staat, na de hond en de kat, op de derde plaats van veel gehouden huisdieren in Nederland. In de maand maart bieden wij diverse acties aan.

Lees meer

Daag uw konijn uit met voedselverrijking

01-03-2018

Vaak zetten wij voor onze konijnen een bakje voer neer, leggen een lekkere snack in het hok of voeren een snack uit de hand. Een konijn moet echter ook bezig gehouden worden zodat hij zich niet gaat vervelen. Konijnen zijn in het wild immers uren bezig met fourageren. Eén van de manieren om uw konijn uit te dagen is door voer op een speelse manier aan te bieden, in plaats van het gewoon in een bakje klaar zetten. Dit wordt voedselverrijking genoemd.

Lees meer

Pas op met antivries!

01-03-2018

Met de winterse temperaturen maken veel mensen gebruik van antivries voor hun auto. Maar wist u dat veel antivriesoplossingen ethyleenglycol bevatten, een stof zeer giftig voor dieren? Direct ingrijpen door een dierenarts is dan noodzakelijk. Lees hier hoe u een ‘antivries- vergiftiging’ kunt herkennen.

Lees meer

Februari: maand van de gebitsverzorging

01-02-2018

Baasjes van zowel honden als katten kunnen deze maand bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole en handige poetstips. Deze extra aandacht is hard nodig, want gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan men denkt.

Lees meer