Nieuws

Laat uw senior dier checken!

01-10-2020

Regelmatig worden klachten toegeschreven aan ouderdom, echter in werkelijkheid is er vaak sprake van een (ongemerkte) onderliggende ouderdomskwaal die goed behandelbaar kan zijn. Het doel van het seniorenconsult is om deze aandoeningen in een vroeg stadium op te sporen zodat we tijdig kunnen starten met een behandeling en uw dier van een waardige oude dag kunnen laten genieten!

Lees meer

Kattenziekte uitgebroken in provincie Gelderland

06-08-2020

Er is in Ermelo en Harderwijk kattenziekte gesignaleerd. Vanwege de besmettelijkheid van het feline panleukopenievirus (FPLV), de ernst van de ziekte en de berichtgeving hierover in de media kun je als katteneigenaar natuurlijk ongerust worden. Woon je in de regio van de uitbraak? Als je een volwassen kat hebt, die elke drie jaar is gevaccineerd tegen kattenziekte, is er niets aan de hand. Heb je nog een kitten, dan is een extra vaccinatie met 16 weken aan te raden, evenals een eerdere vaccinatie dan met 12 maanden (tussen 9 en 12 maanden). Groepsimmuniteit Volwassen katten, die nog niet zijn gevaccineerd tegen kattenziekte, moeten zo snel mogelijk worden gevaccineerd om besmetting te voorkomen. Hoe meer vaccinaties, hoe meer bescherming tegen uitbraken; de zogenaamde groepsimmuniteit. Ook binnenkatten moeten beschermd worden Denk niet dat vaccineren niet nodig is als je een binnenkat hebt….

Lees meer

Let op grasaren!

01-08-2020

In deze tijd van het jaar zijn er weer volop grasaren te vinden. Deze grasaren, ook wel ‘kruipers’ genoemd, kunnen voor vervelende problemen bij uw huisdier zorgen. Vooral honden, maar ook katten en andere dieren kunnen last hebben van grasaren. Wanneer wild gras tot bloei komt, ontstaan er grasaren. Grasaren zijn de zaden van het gras. Deze aren worden het meest gezien in de periode van juni tot en met augustus. Eerst zijn ze groen, maar wanneer ze uitdrogen, krijgen ze een gele kleur en vallen ze uit elkaar in losse zaden. Grasaren hebben weerhaakjes. Dit zijn de lange ‘stekels’ die uit de aar steken. Dankzij deze weerhaken blijven de aren makkelijk in de vacht van uw huisdier zitten. De weerhaakjes en zaden van de aren kunnen echter ook in de neus, oren en ogen van uw dier terechtkomen en…

Lees meer

Blauwalg – Veilig zwemmen

02-07-2020

  Wat is blauwalg? Blauwalg behoort tot de cyanobacteriën. De meeste soorten van deze bacterie zijn giftig. De alg gedijt in stilstaand of langzaam stromend water, met name bij een watertemperatuur tussen 20 en 30 graden Celsius. Blauwalg zien we daarom het meest in juli, augustus en september. De alg groeit in zowel zoet als zout water. Ook in de waterbak van uw hond kan de alg groeien. Hoe herken ik blauwalg? De meeste blauwalgen hebben een groene kleur, al zijn er ook bruingroene soorten te onderscheiden. Door blauwalg vertroebelt het water en gaat het stinken. De Rijkswaterstaat onderscheidt drie categorieën drijflagen: Categorie Te herkennen aan Beginnende drijflaag Kolonies groene bolletjes, vlokjes, strootjes of banaantjes die in het water zweven. Het water ruikt een beetje naar vis. Drijflaag Een verfachtige laag en groene soep. Er hangt een sterke vislucht. Ontledende…

Lees meer

Reisziekte bij de hond

01-07-2020

De zomer is in volle gang  en er worden volop plannen gemaakt om er weer lekker op uit te gaan. En natuurlijk mag onze hond daarbij niet ontbreken.

Lees meer

Zonnebrand voor uw hond of kat

01-06-2020

Net zoals mensen met een bleke huid snel kunnen verbranden in de zon, kunnen ook dieren met weinig pigment snel verbranden. Dit geldt met name voor de dieren met een heel korte en dunne vacht of dieren met een witte vacht. Ook dieren die net getrimd zijn, lopen meer risico op huidverbranding door de zon. Om uw hond of kat te beschermen tegen verbranding van de huid, adviseren wij om uw dier in te smeren met een speciale zonnebrandcrème voor dieren. Deze crème smeert u op de dunbehaarde plekken zoals de neusbrug, oren of in de liezen. Ook dieren die een litteken hebben na een verwonding of een operatie, moeten op de plek van het litteken ingesmeerd worden. Dit omdat littekenweefsel vaak geen pigment bevat.   Waarom goed insmeren? Ook bij uw hond of kat zal de huid eerst rood…

Lees meer

Pas op met lelies!

01-05-2020

Binnenkort is het weer Moederdag. Op deze speciale dag worden veel moeders verrast met een mooi boeket bloemen, misschien wel met prachtige lelies erin verwerkt. Als u katten heeft is het echter onverstandig om lelies in huis te nemen. Lelies zijn namelijk giftig voor uw kat.

Lees meer

Maatregelen rondom het coronavirus

16-03-2020

Wij zijn open om zorg te dragen voor u en uw huisdier. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij wel corona maatregelen moeten instellen. Lees hieronder onze maatregelen. Wij hopen hierbij op uw medewerking!

Lees meer

Corona virus; risico voor huisdieren?

10-03-2020

Bij huisdiereigenaren zijn er vragen over het nieuwe coronavirus en het risico van dit virus voor huisdieren. Via onderstaande link vindt u meer informatie hierover:

Lees meer

Februari: maand van de gebitsverzorging

01-02-2020

Baasjes van zowel honden als katten kunnen deze maand bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole en handige poetstips. Deze extra aandacht is hard nodig, want gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan men denkt.

Lees meer