Nieuws

Vacature: Dierenarts (20 uur)

02-08-2019

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega dierenarts. Kom jij ons team versterken?

Lees meer

Steeds minder honden en katten worden gevaccineerd

01-08-2019

In Nederland is het vaccineren van huisdieren niet verplicht. Ongeveer 60% van de honden en maar 20-25% van de katten worden gevaccineerd. Steeds meer eigenaren kiezen ervoor om hun hond of kat niet te vaccineren omdat ze bang zijn voor bijwerkingen door diverse verhalen die circuleren op internet of social media. Het stoppen met vaccineren heeft echter niet alleen een nadelig effect op de ongevaccineerde hond of kat zelf, maar op de hele honden en kattenpopulatie in Nederland! 

Lees meer

Matatabi, een cadeautje voor uw kat!

25-07-2019

Bij vaccinatie van uw kat krijgt u van ons een matatabi stokje cadeau! Lees hier meer over dit bijzondere product.

Lees meer

Eikenprocessierups: let op uw huisdier!

01-07-2019

Het Kenniscentrum Eikenprocessierups heeft bekend gemaakt dat er dit jaar drie keer zoveel eikenprocessierupsen zijn, in vergelijking met een jaar geleden. Enorme jeuk, rode bultjes en soms zelfs heftige klachten als kortademigheid of een dikke tong kunnen het gevolg zijn van contact met de minuscule brandhaartjes van de rups. Ook dieren hebben er last van, waarschuwt dierendermatoloog Annette van der Lee.

Lees meer

Juli: voeding na castratie

01-07-2019

Na castratie is de hond of kat gevoeliger voor overgewicht, omdat de stofwisseling van het dier verandert. Zonder maatregelen kan dit leiden tot aanzienlijke gewichtstoename en daarmee verhoogde kans op gezondheidsproblemen. Na castratie adviseren wij daarom een speciale voeding voor uw dier.

Lees meer

Vacature paraveterinair

14-06-2019

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste allround paraveterinair. Kom jij ons team versterken?         Deze vacature is inmiddels vervuld!

Lees meer

Reisziekte bij de hond

06-06-2019

De zomer nadert en we maken volop plannen om op vakantie te gaan.  En natuurlijk mag onze hond daarbij niet ontbreken.

Lees meer

Juni: chipmaand

01-06-2019

Waarom chippen? Jaarlijks komen er veel dieren, met name katten, in het asiel terecht nadat ze zwervend zijn aangetroffen. Als een zwervend dier gevonden wordt, zal de chip afgelezen worden. Helaas is het niet altijd mogelijk om de eigenaar te traceren, omdat het dier niet gechipt is of omdat de chip onjuist geregistreerd staat.

Lees meer

Wijzigingen per 1 juni 2019

01-06-2019

Per 1 juni zullen er enkele wijzigingen plaatsvinden. Graag willen we deze bij u onder de aandacht brengen.

Lees meer

Hoe verzorg ik de vacht van mijn hond/kat?

01-05-2019

Wij krijgen veel vragen over vachtverzorging, zoals hoe vaak moet ik mijn hond/kat kammen? En met welke kam? Lees hier onze adviezen.

Lees meer