Nieuws

Vacature paraveterinair

14-06-2019

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste allround paraveterinair. Kom jij ons team versterken?

Lees meer

Reisziekte bij de hond

06-06-2019

De zomer nadert en we maken volop plannen om op vakantie te gaan.  En natuurlijk mag onze hond daarbij niet ontbreken.

Lees meer

Juni: chipmaand

01-06-2019

Waarom chippen? Jaarlijks komen er veel dieren, met name katten, in het asiel terecht nadat ze zwervend zijn aangetroffen. Als een zwervend dier gevonden wordt, zal de chip afgelezen worden. Helaas is het niet altijd mogelijk om de eigenaar te traceren, omdat het dier niet gechipt is of omdat de chip onjuist geregistreerd staat.

Lees meer

Wijzigingen per 1 juni 2019

01-06-2019

Per 1 juni zullen er enkele wijzigingen plaatsvinden. Graag willen we deze bij u onder de aandacht brengen.

Lees meer

Hoe verzorg ik de vacht van mijn hond/kat?

01-05-2019

Wij krijgen veel vragen over vachtverzorging, zoals hoe vaak moet ik mijn hond/kat kammen? En met welke kam? Lees hier onze adviezen.

Lees meer

Informatieavond: omgaan met (vuurwerk)angst

01-05-2019

Begin op tijd! Angst is een lastig en ingewikkeld probleem voor zowel de hond als de baas en helaas niet altijd met een vuurwerktabletje op te lossen. December lijkt nog heel ver weg, maar graag willen we u de gelegenheid geven om op tijd advies en hulp in te winnen. U kunt tenslotte niet vroeg genoeg beginnen.

Lees meer

Mei: vakantiemaand

01-05-2019

Mei staat in het teken van vakantie. Om zorgeloos op reis te kunnen, is het belangrijk dat de zorg voor uw huisdier goed geregeld is. Misschien blijft uw huisdier thuis met een oppas, of gaat hij/zij naar een pension of zelfs mee op vakantie. In alle gevallen is een goede voorbereiding belangrijk.

Lees meer

April: maand van de parasieten

01-04-2019

April staat in het teken van parasieten. Vlooien, teken en wormen zijn vervelende parasieten waar uw huisdier last van kan hebben. Bovendien vormen sommige parasieten een gezondheidsrisico voor de mens. Daarom is het belangrijk om uw huisdier te beschermen tegen parasieten. Wat zijn de meest voorkomende parasieten en hoe kan ik mijn huisdier hier tegen beschermen?

Lees meer

Teek verwijderen bij hond of kat

01-04-2019

Een teek die al in de huid vastzit, moet zo snel mogelijk worden verwijderd, maar wel op een goede manier. De reden hiervoor is dat teken ziekten kunnen overdragen waaronder de ziekte van Lyme. Bij verkeerd verwijderen wordt de kans op overdracht van ziekteverwekkers vergroot.

Lees meer

Maart: konijnenmaand

01-03-2019

De maand maart staat in het teken van het konijn. Het konijn staat, na de hond en de kat, op de derde plaats van veel gehouden huisdieren in Nederland. In de maand maart bieden wij diverse acties aan.

Lees meer