Nieuws

Vuurwerkspreekuur bij de Arker

15-11-2018

Bijna 50% van alle honden is bang voor harde geluiden, zoals vuurwerk, maar sommigen hebben er meer last van dan anderen. Angst voor vuurwerk kan ieder jaar extremer worden en veel stress geven. Uw dier kan zelfs uiteindelijk een geluidsfobie ontwikkelen. Maak een afspraak op ons vuurwerkspreekuur voor een passend advies voor uw hond.

Lees meer

Dierenkliniek de Arker op de radio

01-11-2018

Elke 14 dagen zijn wij op dinsdagochtend live op radio OmroepN te horen in het programma de Ochtendfinale. Praktijknieuws, patiëntverhalen en andere leuke, nuttige onderwerpen komen aan bod. Luister hier de fragmenten terug.

Lees meer

Test de gevoeligheid van uw hond voor harde geluiden

01-11-2018

Bijna 50% van alle honden is bang voor harde geluiden, zoals vuurwerk, maar sommigen hebben er meer last van dan anderen. Via deze eenvoudige vragenlijst, aangeboden door Adaptil, kunt u nagaan hoe gevoelig uw hond is voor geluid. Na afloop krijgt u een verslag over uw hond en enkele eenvoudige tips om uw hond te helpen. Wilt u graag kosteloos uitgebreider advies? Maak een afspraak op ons vuurwerkspreekuur.  

Lees meer

November is diabetesmaand

30-10-2018

14 november is Wereld Diabetes Dag. Tijdens Wereld Diabetes Dag wordt er aandacht en begrip gevraagd voor diabetes mellitus (suikerziekte) en de enorme toename van deze ziekte. Dit is niet alleen bij de mens zo. Suikerziekte komt ook regelmatig voor bij huisdieren. Wij willen u alert maken op de symptomen van suikerziekte en deze maand kunt u extra voordelig uw dier laten testen op suikerziekte.

Lees meer

Verslag Roemenië

09-10-2018

Afgelopen week zijn drie leden van ons team: Jos, Petra en Annelieke afgereisd naar het oosten van Roemenië. Zij hebben daar gedurende een week zwerfhonden gesteriliseerd en gecastreerd bij stichting GOZH (Geef Om Zwerfhonden).

Lees meer

Herfsttips van uw dierenarts

08-10-2018

Het is herfst! Ondanks het prachtige nazomerweer, worden de nachten alweer kouder en de dagen korter. De bladeren veranderen van kleur en beginnen langzaam van de bomen te vallen. Waar moet u als diereigenaar opletten in deze periode?

Lees meer

Laat uw senior dier checken!

01-09-2018

Regelmatig worden klachten toegeschreven aan ouderdom, echter in werkelijkheid is er vaak sprake van een (ongemerkte) onderliggende ouderdomskwaal die goed behandelbaar kan zijn. Het doel van het seniorenconsult is om deze aandoeningen in een vroeg stadium op te sporen zodat we tijdig kunnen starten met een behandeling en uw dier van een waardige oude dag kunnen laten genieten!

Lees meer

Plaveiselcelcarcinoom in de mondholte van de kat

02-08-2018

Het plaveiselcelcarcinoom is de meest voorkomende tumor in de mondholte van de kat. Het is een agressieve tumor die vaak pas in een laat stadium wordt ontdekt, met als gevolg dat behandeling niet meer mogelijk is. Vroegtijdig signaleren kan levensreddend zijn.

Lees meer

Nieuw: PetChek testkit

09-07-2018

Naar aanleiding van onze poll op Facebook, hebben wij de PetChek in ons assortiment opgenomen. Met de PetChek kunt u zelf thuis testen of er darmparasieten aanwezig zijn bij uw hond of kat. Dit voorkomt onnodig ontwormen.

Lees meer

Fotoverslag Open Dag

09-07-2018

Zaterdag 7 juli was onze Open Dag in verband met ons 25-jarig jubileum. Druk bezocht, prachtig weer en volop gezelligheid. Er was een dierfotograaf, dierfysiotherapeute, diverse kraampjes, dierenquiz, springkussen en iedereen kon de kliniek bezichtigen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees meer