Nieuws

April: maand van de parasieten

01-04-2021

April staat in het teken van parasieten. Vlooien, teken en wormen zijn vervelende parasieten waar uw huisdier last van kan hebben. Bovendien vormen sommige parasieten een gezondheidsrisico voor de mens. Daarom is het belangrijk om uw huisdier te beschermen tegen parasieten. Wat zijn de meest voorkomende parasieten en hoe kan ik mijn huisdier hier tegen beschermen?

Lees meer

Vacature ervaren paraveterinair

25-03-2021

Lees meer

Februari: maand van de gebitsverzorging

01-02-2021

Baasjes van zowel honden als katten kunnen deze maand bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole en handige poetstips. Deze extra aandacht is hard nodig, want gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan men denkt.

Lees meer

Diergeneeskundige zorg tijdens de avondklok

22-01-2021

Tijdens de avondklok gaat de noodzakelijke zorg voor dieren door. Voor dieren die dringend medische hulp nodig hebben, zijn wij, ook tijdens de avond klok uren, beschikbaar. Let op: mocht u in de avond/nacht naar de kliniek gaan, is het wel belangrijk dat u een ingevulde ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich heeft, zodat het duidelijk is dat u met een geldige reden tijdens de avondklok op pad bent. De verklaring kunt u via deze link downloaden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok.

Lees meer

Voerpuzzels gebruiken met je kat

01-01-2021

Krijgt uw kat zijn eten nog gewoon uit een bakje? Wij adviseren een voerpuzzel!

Lees meer

Goede voornemens voor uw dier?

01-01-2021

De feestdagen zijn weer voorbij en het is weer een nieuw jaar.. Veel mensen maken in het nieuwe jaar goede voornemens zoals afvallen, maar hoe zit het met uw huisdier?

Lees meer

Vuurwerkangst bij uw huisdier

01-12-2020

Vuurwerk zorgt vaak voor angstige huisdieren. Daarom hebben we verschillende vragen gebundeld in een Q&A over vuurwerk. Verder zult u hier ook informatie vinden over het gebruik van medicatie bij angst, en hoe u een veilige plek kunt maken voor uw hond en kat. In de eerste video worden de vragen beantwoord die zijn ingestuurd en die wij veel horen op de praktijk   In de volgende video zullen we ingaan op het gebruik van medicijnen bij vuurwerkangst.        

Lees meer

Test de gevoeligheid van uw hond voor harde geluiden

01-11-2020

Bijna 50% van alle honden is bang voor harde geluiden, zoals vuurwerk, maar sommigen hebben er meer last van dan anderen. Via deze eenvoudige vragenlijst, aangeboden door Adaptil, kunt u nagaan hoe gevoelig uw hond is voor geluid. Na afloop krijgt u een verslag over uw hond en enkele eenvoudige tips om uw hond te helpen. Wilt u graag uitgebreider advies? Neem dan contact op met onze kliniek.

Lees meer

November is diabetesmaand

01-11-2020

14 november is Wereld Diabetes Dag. Tijdens Wereld Diabetes Dag wordt er aandacht en begrip gevraagd voor diabetes mellitus (suikerziekte) en de enorme toename van deze ziekte. Dit is niet alleen bij de mens zo. Suikerziekte komt ook regelmatig voor bij huisdieren. Wij willen u alert maken op de symptomen van suikerziekte en deze maand kunt u extra voordelig uw dier laten testen op suikerziekte.

Lees meer

Laat uw senior dier checken!

01-10-2020

Regelmatig worden klachten toegeschreven aan ouderdom, echter in werkelijkheid is er vaak sprake van een (ongemerkte) onderliggende ouderdomskwaal die goed behandelbaar kan zijn. Het doel van het seniorenconsult is om deze aandoeningen in een vroeg stadium op te sporen zodat we tijdig kunnen starten met een behandeling en uw dier van een waardige oude dag kunnen laten genieten!

Lees meer