Nieuws

Verslag Roemenië

09-10-2018

Afgelopen week zijn drie leden van ons team: Jos, Petra en Annelieke afgereisd naar het oosten van Roemenië. Zij hebben daar gedurende een week zwerfhonden gesteriliseerd en gecastreerd bij stichting GOZH (Geef Om Zwerfhonden).

Lees meer

Herfsttips van uw dierenarts

08-10-2018

Het is herfst! Ondanks het prachtige nazomerweer, worden de nachten alweer kouder en de dagen korter. De bladeren veranderen van kleur en beginnen langzaam van de bomen te vallen. Waar moet u als diereigenaar opletten in deze periode?

Lees meer

Dierenkliniek de Arker op de radio

01-10-2018

Elke 14 dagen zijn wij op dinsdagochtend live op radio OmroepN te horen in het programma de Ochtendfinale. Praktijknieuws, patiëntverhalen en andere leuke, nuttige onderwerpen komen aan bod. Luister hier de fragmenten terug.

Lees meer

Sluipmoordenaar! Hoge bloeddruk bij de kat

01-09-2018

Wij kennen allemaal een te hoge bloeddruk bij de mens. Maar wist u dat een te hoge bloeddruk ook veel voorkomt bij katten ouder dan 7 jaar?  Het is een aandoening die zich ook bij katten vaak ongemerkt ontwikkelt, zonder zichtbare symptomen voor de eigenaar. De kat kan perfect gezond lijken, tot de bloeddruk gecontroleerd wordt of plots ernstige gevolgen van hypertensie optreden. Hypertensie kan daarom met recht een “sluipmoordenaar” genoemd worden.

Lees meer

Laat uw senior dier checken!

01-09-2018

Regelmatig worden klachten toegeschreven aan ouderdom, echter in werkelijkheid is er vaak sprake van een (ongemerkte) onderliggende ouderdomskwaal die goed behandelbaar kan zijn. Het doel van het seniorenconsult is om deze aandoeningen in een vroeg stadium op te sporen zodat we tijdig kunnen starten met een behandeling en uw dier van een waardige oude dag kunnen laten genieten!

Lees meer

Test de gevoeligheid van uw hond voor harde geluiden

01-09-2018

Bijna 50% van alle honden is bang voor harde geluiden, zoals vuurwerk, maar sommigen hebben er meer last van dan anderen. Via deze eenvoudige vragenlijst, aangeboden door Adaptil, kunt u nagaan hoe gevoelig uw hond is voor geluid. Na afloop krijgt u een verslag over uw hond en enkele eenvoudige tips om uw hond te helpen. Voor aanvullend advies kunt u contact opnemen met onze kliniek.  

Lees meer

Voorkom madenziekte bij uw konijn

02-08-2018

Pas op! Met het warme weer zien wij weer veel konijnen met madenziekte (myiasis). Lees hier hoe u dit kunt voorkomen bij uw konijn.

Lees meer

Plaveiselcelcarcinoom in de mondholte van de kat

02-08-2018

Het plaveiselcelcarcinoom is de meest voorkomende tumor in de mondholte van de kat. Het is een agressieve tumor die vaak pas in een laat stadium wordt ontdekt, met als gevolg dat behandeling niet meer mogelijk is. Vroegtijdig signaleren kan levensreddend zijn.

Lees meer

Pas op voor oververhitting bij de hond!

24-07-2018

Deze week is het tropisch warm. Houd uw huisdieren goed in de gaten en wees alert op de symptomen van oververhitting.

Lees meer

Nieuw: PetChek testkit

09-07-2018

Naar aanleiding van onze poll op Facebook, hebben wij de PetChek in ons assortiment opgenomen. Met de PetChek kunt u zelf thuis testen of er darmparasieten aanwezig zijn bij uw hond of kat. Dit voorkomt onnodig ontwormen.

Lees meer