Nieuws

Vuurwerkangst, wat kunt u er aan doen?

07-12-2017

De hele maand december en een deel van januari is er buiten weer veel geknal. Veel huisdieren, vooral honden, reageren daar erg nerveus op, zowel binnen als buitenshuis. Hierbij tips voor de dagen rond oud en nieuw.

Lees meer

Thundershirt, ook voor vuurwerk angst!

07-12-2017

Thundershirt is een goede oplossing voor honden met stress door bijvoorbeeld: Onweer Vuurwerk Alleen zijn Autorijden Hoe werkt het?

Lees meer

Bliz heeft een (te) goede trek in brokken…

06-12-2017

Bliz werd bij ons aangeboden omdat zij een volle zak voer van 2 kg te pakken had gekregen en deze in één keer had opgegeten .

Lees meer

Is uw hond ook zo slecht zichtbaar in het donker?

05-11-2017

Een lichtgewicht en lichtgevend band voor uw hond, hoe werkt het……

Lees meer

Suikerziekte bij dieren

02-11-2017

Suikerziekte is vaak niet te genezen, maar bij tijdige diagnose kan de ziekte goed worden behandeld. Het is daarom belangrijk dat u de symptomen van de suikerziekte bij uw kat of hond leert herkennen. Bekende symptomen van suikerziekte bij honden en katten zijn onder andere:

Lees meer

Pijn herkennen bij uw huisdier

05-10-2017

“Kon hij/zij maar praten”….deze uitspraak horen wij weleens bij ons in de praktijk. Helaas, of misschien maar beter, kunnen onze huisdieren dat niet en is het belangrijk om goed op de signalen te letten, die ze ons wel geven. Het is belangrijk om te weten of uw hond pijn heeft, zodat u er ook tijdig op kunt reageren. Het meest voorkomende pijnsignaal is een verandering in het gedrag van de hond, zoals onrustig gedrag, agressiviteit (grommen) of juist het tegenovergestelde; weinig reactie. Katten laten pijn moeilijker zien; zij gaan zich verstoppen, kunnen de kattenbak moeilijk / niet inkomen, kunnen niet meer op het aanrecht springen of stoppen met eten. Wij zien vaak, vooral bij oudere huisdieren veranderingen in het bewegingspatroon; minder willen bewegen, waggelen of stijfheid. Kreupel lopen of moeilijk kunnen opstaan zijn tekenen van pijn! Wij horen nog geregeld:…

Lees meer

Anaalzak problemen?

05-10-2017

Anaalzak problemen bij onze huisdieren, wat kunnen wij er aan doen? Veel honden hebben wel eens last van anaalzakproblemen, bij katten is het vrij zeldzaam maar wordt het ook zo nu en dan gezien. De anaalzakken zijn zakken, ook wel anaal klieren genoemd, die liggen aan de linker en rechterzijde van de ingang van de anus. Het zijn twee zakken die uitmonden in de uitgang van de anus en dienen als een reservoir voor anaalkliervloeistof, welke wordt uitgescheiden met de ontlasting. De anaalkliervloeistof heeft een sterke en zeer onprettige geur voor mensen. De voorouders van de hond, de wolf, gebruikt deze anaalklier vloeistof om zijn territorium af te bakenen. De anaalzakken van de hedendaagse gedomesticeerde hond hebben eigenlijk geen functie meer. De meest voorkomende problemen die gezien worden bij anaalzakken, zijn de overvulde of verstopte anaalzakken. De anaalzakken raken verstopt…

Lees meer

Laat uw senior dier checken!

01-09-2017

Wij vinden het belangrijk extra aandacht te besteden aan de senioren onder de huisdieren. Voor de ouder wordende hond (vanaf 7 jaar) en kat (vanaf 8 jaar) adviseren wij een senioren consult.

Lees meer

Hoge bloeddruk bij hond en kat

01-09-2017

Wij kennen allemaal een te hoge bloeddruk bij de mens. Als gevolg van een hoge bloeddruk kan schade ontstaan aan organen, zoals nieren, hart, hersenen en ogen. Maar wist u dat ook honden en katten last kunnen hebben van een te hoge bloeddruk? Vooral bij (oudere) katten komt een verhoogde bloeddruk regelmatig voor.

Lees meer

Laat een beoordeling achter en win!

03-08-2017

Maak kans op een waardebon t.w.v. €25 We zijn benieuwd wat u van onze kliniek vindt. Laat nu een beoordeling achter en maak kans op een waardebon ter waarde van 25 euro te besteden in onze praktijk. Hoe doet u mee?

Lees meer