Kittenbegeleiding

Kittenbegeleiding

U bent sinds kort de trotse eigenaar van een kitten geworden, gefeliciteerd!

Bij het opvoeden en grootbrengen van een kat komt van alles kijken. Het kitten wordt op 9 en 12 weken gevaccineerd en daarbij door de dierenarts lichamelijk onderzocht. Daarna heeft u de mogelijkheid om een juniorconsult te laten doen op de leeftijd van 6 maanden. In de tussentijd maakt uw kitten echter allerlei belangrijke ontwikkelingen door.

Om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden en uw eventuele vragen te beantwoorden bieden wij onze klanten de gratis kittenbegeleiding aan. Op de leeftijd van 4, 5 en 9 maanden bent u met uw kitten van harte welkom bij een van onze paraveterinairen.

Wat houdt de kittenbegeleiding in?

  • We doen lichamelijk onderzoek waarbij we kijken naar het gebit (wisselen), de huid, vacht, oren en ogen.
  • Het kitten wordt gewogen en we houden een groeischema bij.
  • We informeren naar de voeding en geven o.a. adviezen over beweging, gedrag, zindelijkheid, castratie, verzekering, ontwormen en ontvlooien.
  • Ondertussen geven we uw kitten veel positieve aandacht, snoepjes, spel en de gelegenheid om te wennen aan de tafel en de weegschaal. Bovendien went uw kitten aan handelingen als gebit bekijken, oren kijken, etc.

Doel van de kittenbegeleiding

  • Uw kitten kan op deze manier op een ontspannen en leuke manier kennismaken met onze praktijk. We geven een positieve ervaring en het kitten krijgt lekkere snoepjes/eten. Dit zorgt ervoor dat het kitten went aan een dierenarts bezoek en vaak op volwassen leeftijd nog steeds graag de kliniek bezoekt. Dat maakt een dierenartsbezoek ook in de toekomst een leuk uitje in plaats van een stressvolle aangelegenheid.
  • U kunt uw vragen stellen over eventuele problemen waar u tegenaan loopt.
  • Door de regelmatige controles worden problemen vroegtijdig ontdekt. Als nader onderzoek nodig is, kan een afspraak ingepland worden bij de dierenarts.

U en uw kitten zijn van harte welkom op onze kittenbegeleiding!