Dier en Zorg Plan

Dier en Zorg Plan

Met een vast bedrag per maand is uw huisdier verzekerd van de beste preventieve zorg en daarnaast bespaart u ook nog eens veel geld op uw dierenartskosten.

In het Dier en Zorg Plan staat de gezondheid van uw huisdier centraal.

Door uw hond en/of kat goede preventieve zorg te bieden voorkomt u dat ze ziek worden. U houdt parasieten buiten de deur, beschermt uw huisdier tegen besmettelijke dierziekten en door de gezondheidscontroles bespaart u niet alleen geld maar mogelijk ook leed bij uw huisdier. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Met het Dier en Zorg Plan wordt u volledig ontzorgd. De automatische herinneringen zorgen ervoor dat uw huisdier op het juiste moment de beste preventieve zorg krijgt.

 

 

 

Het Dier en Zorg plan biedt twee pakketten aan, het Basis pakket en het Plus pakket.

In het Dier en Zorg Plan Basis pakket heeft u recht op:

 1. Gezondheidscontrole door uw dierenarts
  Om de gezondheid van uw huisdier goed in de gaten te houden wordt uw huisdier twee keer per jaar onderzocht door uw dierenarts. De dierenarts voert een algemeen lichamelijk onderzoek uit. Dit onderzoek bestaat onder andere uit het controleren van het gebit, ogen, oren, vacht en op ectoparasieten zoals vlooien en/of mijten. Tijdens één van de gezondheidscontroles zal de dierenarts, indien gewenst, de jaarlijkse vaccinatie en eventuele aanvullende vaccinaties toedienen zodat uw huisdier weer een jaar beschermd is tegen gevaarlijke ziekten!
 2. Jaarlijkse basisvaccinatie
  Een keer per jaar wordt tijdens één van de gezondheidscontroles de gewenste vaccinatie toegediend. Het is belangrijk om uw huisdier tegen levensbedreigende ziekten te beschermen. Ieder jaar krijgt uw hond de kleine cocktail, een vaccinatie tegen de ziekte van Weil en iedere drie jaar de grote cocktail, tegen de ziekte van Weil en DHP (Distemper, Hepatitis en Parvo). Katten worden jaarlijks gevaccineerd tegen kattenziekte, en eens per drie jaar tegen kattenziekte én niesziekte.
 3. Vlooien- en/of tekenbehandeling
  Preventief handelen tegen vlooien en teken is uiterst belangrijk. Vlooien en teken kunnen bijvoorbeeld huidproblemen bij uw huisdier veroorzaken en ziekten verspreiden. Uw dierenarts adviseert u graag welk product u het beste kunt gebruiken. De frequentie van deze behandelingen is afhankelijk van de gebruikt producten. De producten worden per individueel huisdier beschikbaar gesteld voor één abonnementsjaar.
 4. Ontwormen
  Ontworming doen we op maat! De richtlijn is 4 keer per abonnementsjaar, afhankelijk van het individuele huisdier. De frequentie kan dan ook variëren. Hiervoor worden de ESCCAP-normen gehanteerd. De producten voor de ontworming worden door uw dierenkliniek bepaald.
 5. Afspraak met paraveterinair (dierenartsassistent)
  Voor een aantal preventieve behandelingen wordt u geholpen door de paraveterinair van uw dierenkliniek. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden in de kliniek. Er geldt geen maximale frequentie voor de afspraken bij een paraveterinair. Tijdens deze afspraak zullen onder andere, indien gewenst, onderstaande preventieve handelingen uitgevoerd worden:
  – Nagels knippen
  – Gebitscontrole
  – Voedingsadvies
  – Overig: Tijdens de afspraak bij de paraveterinair kunnen overige preventieve onderwerpen besproken en/of uitgevoerd worden.
 6. Korting op geselecteerde voeding
  De beste voeding voor een aantrekkelijke prijs. Met het Dier en Zorg Plan krijgt u korting op voeding. Deze korting wordt berekend over het aankoopbedrag van de voeding die uw dierenkliniek aanbiedt. De korting heeft betrekking op zowel onderhoudsvoeding als specifieke dieetvoeding

In het Dier en Zorg Plan Plus pakket heeft u naast bovenstaande zaken ook recht op:

 1. Aanvullende vaccinaties
  Met het Dier en Zorg Plan Plus pakket krijgt u korting op verschillende aanvullende vaccinaties zoals Bordetella bronchiseptica, hondsdolheid (rabiës) en/of besmettelijke hondenhoest (kennelhoest). Deze aanvullende vaccinaties beschermen uw huisdier extra tegen gevaarlijke ziekten, bijvoorbeeld als uw huisdier naar een pension of het buitenland gaat.
 2. Algemeen bloedonderzoek
  Bij het bloedonderzoek kunnen afwijkingen, zoals bijvoorbeeld nier- en leveraandoeningen, tijdig worden gesignaleerd. De korting en methode is afhankelijk van uw dierenkliniek.
 3. Bloeddrukmeting (Kat)
  Bij een bloeddrukmeting wordt er gemeten of een kat een te lage, normale of een te hoge bloeddruk heeft. Een kat met een hoge bloeddruk kan hoofdpijn hebben, blind worden, een hersenbloeding, hartfalen of nierfalen krijgen. Een vroegtijdige behandeling is dus van groot belang.
 4. Gebitsreiniging
  De gebitsreiniging wordt eenmaal per abonnementsjaar aangeboden. Niet inbegrepen zijn de met gebitsreiniging verband houdende kosten van narcose, eventuele extracties, röntgenfoto’s en medicatie.
 5. Preventief urineonderzoek
  Bij het urineonderzoek wordt gekeken naar het soortelijk gewicht, eiwit, glucose, zuurgraad en naar het sediment in de urine van uw huisdier. Door dit onderzoek kan een infectie, blaasgruis en/of suikerziekte in een vroeg stadium ontdekt worden. De korting en onderzoeksmethode is afhankelijk van uw dierenkliniek.

Maandelijkse abonnementskosten

 • Hond Basis – € 15,95 
 • Hond Plus – € 25,95                                                    ————————
 • Kat Basis – € 13,50
 • Kat Plus – € 23,50

Het Dier en Zorg plan kan online worden afgesloten of bij ons op de kliniek. Twijfelt u of het Dier en Zorgplan ook iets voor uw huisdier is? Onze paraveterinairen geven u graag meer informatie!

 

Wilt u direct online afsluiten? Klik hier.