Nieuws

Vuurwerkspreekuur bij de Arker

15-11-2018

Bijna 50% van alle honden is bang voor harde geluiden, zoals vuurwerk, maar sommigen hebben er meer last van dan anderen. Angst voor vuurwerk kan ieder jaar extremer worden en veel stress geven. Uw dier kan zelfs uiteindelijk een geluidsfobie ontwikkelen. Maak een afspraak op ons vuurwerkspreekuur voor een passend advies voor uw hond.

Overdreven reacties op plotselinge harde geluiden zoals vuurwerk komen relatief veel voor. Angst is op zich een natuurlijke respons om te overleven in gevaarlijke situaties. Vrijwel elk dier zal reageren op het horen van een hard geluid. Niet alle reacties van honden op harde geluiden, inclusief vuurwerk zijn echter hetzelfde. Sommige honden worden waakzamer terwijl andere honden zich juist verstoppen.

Risico op een geluidsfobie

De angst voor vuurwerk kan bij honden ieder jaar extremer worden en veel stress geven. Ook kan de angst voor vuurwerk uitbreiden naar angst voor andere harde geluiden en tenslotte leiden tot geluidsfobieën. Het welzijn van deze dieren wordt ernstig aangetast en behandeling is noodzakelijk.

Behandeling niet voor elk dier gelijk

Er zijn diverse middelen (o.a. medicatie) om uw dier minder angstig te maken, echter de diverse behandelingen werken bij de ene hond beter dan de andere. Het is belangrijk om voor uw dier een eigen advies te krijgen.

Vuurwerkspreekuur

Daarom bieden wij het vuurwerkspreekuur. U kunt een afspraak maken voor een vuurwerkadvies bij paraveterinair Petra de Haan of dierenarts Sonja van Straten. Het vuurwerkspreekuur is voor klanten met een hond die (geringe-ernstige) angst heeft voor harde geluiden, zoals vuurwerk. Uw hond hoeft niet mee naar de afspraak.

Kosten?

Een afspraak op ons vuurwerkspreekuur is kosteloos. Dit is een service van de praktijk voor het welzijn van uw hond.

Doe vooraf de test

De enige voorwaarde om deel te nemen aan het vuurwerkspreekuur is dat u vooraf een test heeft ingevuld. Dierenarts Sonja van Straten of paraveterinair Petra de Haan zullen namelijk aan de hand van de uitslag van deze geluidsgevoeligheid test een advies geven speciaal voor uw hond.

Klik hier voor de test. Wij vragen u de uitslag graag uitgeprint mee te nemen.

Maak nu een afspraak

U kunt telefonisch contact opnemen met de praktijk om een afspraak te maken: 033-2462526. Uw hond hoeft u niet mee te nemen. Wel graag vooraf de geluidsgevoeligheid test doen en de uitslag meenemen naar uw afspraak.

 

fg