Nieuws

Matatabi, een cadeautje voor uw kat!

25-07-2019

Bij vaccinatie van uw kat krijgt u van ons een matatabi stokje cadeau! Lees hier meer over dit bijzondere product.

Heeft u al eens van matatabi gehoord?

Dit gedroogde takje van de Actinidia polygamaplant, een plant die groeit in de bergen van China en Japan, staat bekend om zijn bijzondere effect op katten. Veel katten die niet reageren op catnip reageren wel op matatabi. En hoe! Ze gaan eraan ruiken en knagen, gaan rollen in de geur en kunnen er erg leuk mee gaan spelen. Omdat wij dit een mooi product vinden voor de kat, krijgt u dit jaar van ons bij vaccinatie van uw kat een matatabi stokje cadeau!

Effect van Matatabi

U kunt matatabi aan uw kat geven als speelgoed. In eerste instantie zal uw kat gedurende een korte tijd wat opgewonden raken na contact met matatabi en er mee gaan spelen, maar uiteindelijk heeft het een rustgevend effect. Katten die onrustig zijn kunnen zelfs baat hebben bij het rustgevende effect van matatabi. Dit opmerkelijke effect op katten is te danken aan onder andere Actinidine, een pyridine derivaat wat ook in valeriaan zit, en een speciale geurstof genaamd dihydroactinidiolide. Katten gaan vaak knagen aan het stokje om de geur vrij te krijgen, wat ook goed is voor het verwijderen van eventuele tandplak aan het gebit.

Hoe Matatabi gebruiken?

Een matatabi stokje gaat erg lang mee. Wij raden aan om het stokje niet vaker dan 3 keer per week te geven en het op te bergen wanneer uw kat klaar is met spelen, omdat het effect door gewenning minder kan worden.
Reageren ze er niet meer op? Spoel dan het stokje even onder de kraan af of verwijder de bast zodat de geur weer sterker wordt.

Bij ons verkrijgbaar!

Zoals hierboven vermeld, krijgt u bij vaccinatie van uw kat een matatabi stokje van ons kado.
Ook is bij ons een doosje met 5 stuks matatabi verkrijgbaar voor slechts € 2,45.

Gunt u uw kat ook een cadeautje?