Nieuws

Maart: konijnenmaand

01-03-2019

De maand maart staat in het teken van het konijn. Het konijn staat, na de hond en de kat, op de derde plaats van veel gehouden huisdieren in Nederland. In de maand maart bieden wij diverse acties aan.

Konijnen vaccinatie dagen

Myxomatose en VHD (RHD-1 en 2) zijn gevaarlijke besmettelijke ziekten die bij konijnen vaak dodelijk aflopen. Gelukkig kunnen we onze dieren beschermen door te vaccineren.
Om uw konijn in de zomer optimaal beschermd te hebben tegen Myxomatose en VHD organiseren wij in maart speciale konijnen vaccinatie dagen:

  • Woensdag 6 maart
  • Dinsdag 12 maart
  • Zaterdag 23 maart 9:30 – 12:30

Tijdens de konijnen vaccinatie dagen kunt u tegen een gereduceerd tarief uw konijn(en) laten vaccineren. U betaalt op deze dagen voor de Myxo-RHD1 vaccinatie slechts € 35 en voor de RHD2 vaccinatie slechts € 20. Voor elk volgend dier ingeschreven op hetzelfde adres geldt 10% korting.

Castratie actieweek voor konijnen, cavia’s en fretten

Door een konijn te castreren of steriliseren kunnen ongewenste nestjes worden voorkomen en het kan helpen bij ongewenst gedrag. Bovendien levert sterilisatie bij vrouwtjeskonijnen (voedsters) belangrijke voordelen op voor de gezondheid van het dier. Bij sommige rassen ontwikkelt 50-80% van de voedsters van 4 jaar en ouder baarmoederkanker. Door een voedster op jonge leeftijd te steriliseren kan dit voorkomen worden. Meer informatie leest u hier.

U kunt van 18 t/m 22 maart 2019 tegen een gereduceerd tarief uw konijn laten castreren / steriliseren:

  • castratie (mannetje) voor € 85,-
  • sterilisatie (vrouwtje) voor € 125,-

Deze actie geldt ook voor cavia’s en fretten.

Konijnen kindermiddag

Konijnen kindermiddag; geef je nu op!

  • Wil jij graag meer te weten komen over konijnen?
  • Iets leuks knutselen voor jouw konijn?
  • En kans maken op een leuke prijs tijdens de konijnenQuiz?

Kom dan op woensdag 13 maart naar onze gratis konijnen kindermiddag.
Voor kinderen vanaf 8 jaar. Klik hier voor meer informatie.

fg