Kinderen
Sparker de buldog

Hey, leuk dat je er bent!

Ik ben Guus, ik ben een Franse Bulldog. Ik ben nieuwsgierig, vrolijk, innemend, grappig en een echte charmeur en komiek. Ik hou veel van kinderen dus ik wil jullie de leukste weetjes vertellen over huisdieren. Heb jij ook een huisdier?

Wist je dat:

Honden en katten veel minder smaakpapillen hebben dan mensen? Zij vinden het daarom ook helemaal niet erg om elke dag hetzelfde te eten.

Dat honden en katten erg kieskeurig kunnen worden als het soort voer vaak afgewisseld wordt?

Hondenvoeding nooit aan katten gegeven mag worden? Katten kunnen namelijk het aminozuur ‘Taurine’ niet zelf aanmaken. Dit is dan ook aan alle kattenvoedingen toegevoegd. Honden kunnen dit wel en daarom zit het niet in hondenvoeding.

80% van de blikvoeding voor honden en katten uit water bestaat? Daarom moeten de dieren hier veel meer van eten dan van de brokken.

Volwassen katten geen melk meer mogen drinken tenzij ze dat al vanaf kittenleeftijd altijd gewend zijn? Dit komt omdat volwassen katten die brokjes zijn gaan eten, het lactose-splitsend enzym kwijtraken. Hierdoor kunnen ze diarree krijgen als ze ineens wel weer melk krijgen.

De verhalen van Guus en zijn vrienden

Klik op de foto om het verhaal te lezen van mijn vrienden op bezoek bij Dierenkliniek de Arker

Maak kennis met mijn vriend
Henkie de hond

Henkie is de mascotte van Erkemedestrand hondencamping en hondenstrand

Dit is het verhaal van Henkie over zijn bezoek bij dierenkliniek de Arker