Het team

Het team

Het team van Dierenkliniek de Arker bestaat op dit moment uit vijf dierenartsen, negen paraveterinairen, een dierverzorgster en een praktijkmanager. Tevens hebben wij een samenwerkingsverband met een dierfysiotherapeute en een kattengedragstherapeute.

Dierenartsen

Drs. Jos Wolters

Dierenarts
Expertises: Tandheelkunde, chirurgie, laparoscopie, orthopedie en de Bullen
De persoonlijke aandacht voor dieren en hun eigenaren in combinatie met onze specialisaties in diagnostiek en chirurgie, dat maakt het werk voor mij zo leuk. Hierdoor is ruimte, om echt op de vragen en zorgen van eigenaren in te gaan en kan ik mijn kennis en kunde goed inzetten om de dieren te helpen. Ik ben sinds maart 2015 werkzaam voor Dierenkliniek De Arker. Hiervoor ben ik werkzaam geweest in Amsterdam en Nunspeet. Om te ontspannen speel ik graag muziek op de gitaar of trombone en ga ik regelmatig hardlopen.

Drs. Benjamin van Rijswoud

Dierenarts
Expertises: Interne geneeskunde, laparoscopie, oncologie en tandheelkunde
Het werk als dierenarts doe ik met veel passie en liefde. Sinds  1 februari 2017 ben ik het team van Dierenkliniek De Arker komen versterken. Dat bevalt mij erg goed,  buiten een fijn team zijn ook de clientèle erg betrokken bij de dieren. Ik ben opgegroeid in Arnhem, maar ik woon momenteel in Zeist samen met mijn vrouw en onze baldadige poes Mila. Na mijn afstuderen heb ik in eerste instantie 3 jaar gewerkt bij een gezelschapsdierenpraktijk in Utrecht. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan sport, muziek spelen; de piano. En ik ga graag naar de film.

Drs. Sonja van Straten

Dierenarts
Expertises: Interne geneeskunde, kattengeneeskunde en katten gedrag
Ik werk sinds juni 2017 bij Dierenkliniek de Arker. Ik ben in 1996 afgestudeerd en heb dus al veel gezelschapsdieren behandeld. Sinds 2016 woon ik in Zeewolde en daarvoor heb ik samen met mijn man 7,5 jaar een dierenkliniek in Zweden gehad. Mijn passie ligt bij de katten, daar heb ik mij in de loop der jaren ook steeds meer in verdiept, onder meer door een internationale opleiding in ’Feline Medicine’ bij het ISFM (International Society of Feline Medicine). Daarnaast ben ik ook kattengedragstherapeut (via Tinley Academie). Dierenkliniek de Arker is een Cat Friendly praktijk, dat past helemaal bij mijn liefde voor de kat. Goede diergeneeskundige zorg met zo weinig mogelijk stress, maar vooral liefde en aandacht. Ik heb zelf een kat, een hond en 3 kippen. Werken en een gezin met 3 kinderen geven me niet zoveel vrije tijd, maar als ik die heb, ga ik graag windsurfen op het Wolderwijd, even lekker uitwaaien. En in de winter sta ik op de snowboard, in Scandinavië of Oostenrijk.

Drs. Mira Hertog-Milić

Dierenarts
Expertises: Radiologie, Echografie, Cardiologie, Intensive care.
Al vanaf mijn 15e was ik iedere schoolvakantie te vinden in de dierenartsenpraktijk. Ik heb diergeneeskunde zien veranderen en zien groeien tot wat het vandaag de dag is. Sommigen kennen mij misschien al van een andere locatie. Ik heb onder meer gewerkt bij Dierenkliniek Emmeloord, Universiteit Diergeneeskunde te Gent op afdeling Radiologie en op de spoedkliniek MCD in Amsterdam. Vanaf 1 november 2019 ben ik het team van Dierenkliniek de Arker komen versterken. Ik heb er zin in en ik zal er zijn; voor u en uw dier, voor een lach en een traan.

Drs. Kaat Houben

Dierenarts 
Ik ben sinds februari 2021 bij Dierenkliniek de Arker begonnen. Ik kijk er naar uit om mijn recent opgedane kennis van de opleiding te verrijken met de jaren aan ervaring die het team van de kliniek te bieden heeft. Ik help u graag om zorgen om uw huisdier weg te nemen en tot het beste plan te komen voor uw huisdier, maar ik maak ook graag een luchtig praatje met u tijdens een vaccinatieconsult van uw viervoeter.
Oorspronkelijk kom ik uit de Utrechtse heuvelrug, maar ik woon inmiddels al jaren met veel plezier in de stad Utrecht. Ik ben vanuit huis altijd met de nodige konijnen, kippen, muizen en honden omringd geweest en was hier altijd druk mee in de weer. Momenteel heb ik helaas geen eigen huisdieren maar kaap ik regelmatig gezinshond Boef voor een wandeling. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik op pad met mijn camera.
Wie weet spreek ik u binnenkort in de spreekkamer!

 

Praktijkmanagement

Drs. Audrey Dijkstra

Clinical director / Praktijkmanager
Sinds februari 2015 ben ik werkzaam bij Dierenkliniek De Arker. Hier heb ik eerst gedurende 2 jaar als dierenarts gewerkt. In maart 2017 heb ik de overstap gemaakt naar de functie praktijkmanager. Ik ben verantwoordelijk voor alle niet veterinaire zaken die spelen in de praktijk, zoals administratie, marketing, personeelsmanagement en organisatie & beleid. Ook onderhoud ik de contacten met vertegenwoordigers. Mijn achtergrond als dierenarts komt hierbij goed van pas. Het werk vindt voornamelijk plaats achter de schermen, dit betekent minder contact met u als klant. Door mijn werk wil ik echter graag de interne bedrijfsvoering optimaliseren met als gevolg een betere zorg voor uw huisdier. In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door bij de paarden. Ik maak graag buitenritten in de mooie Veluwse bossen.

Paraveterinairen

Petra de Haan-van Ommen

Paraveterinair
In onze kliniek heeft uw huisdier geen nummer maar een naam. Die persoonlijke diervriendelijke benadering van uw huisdier vind ik erg belangrijk. Tevens krijgen we volop de gelegenheid ons vakkundig bij te scholen zodat we op de hoogte zijn van de meest actuele ontwikkelingen. Ik ben voor velen van u vast een bekend gezicht, want ik werk al sinds 2000 bij Dierenkliniek De Arker. Naast mijn werk als senior assistente en assistente bij oncologie, geef ik samen met collega Ilse puppyinfo avonden en kunt u bij mij terecht voor gedragsadvies. Ik ben een echte dierenliefhebber dus thuis hebben we honden, katten, paarden, cavia’s, vogeltjes, kippen, vissen en een hamster. Daarnaast vind ik het erg leuk om te tuinieren.

Mariët van Veldhuizen-Noorlander

Paraveterinair
Hoewel ik al sinds 2005 werk bij Dierenkliniek De Arker werk, kan ik oprecht zeggen dat elke dag weer anders is. Bovenop mijn basisopleiding heb ik veel nascholing gedaan en cursussen gevolgd, waardoor ik net iets anders inbreng in ons team. U kunt bij mij terecht voor alle vragen over diervoeding. Daarnaast werk ik graag in de operatiekamer en help ik bij het maken van de röntgenfoto’s. Ook begeleid ik de stagiaires. Met mijn man en twee kinderen heb ik twee honden; een Jack Russell en een Amerikaanse Stafford, twee paardjes, kippen en schapen. Vanaf jongs af aan ben ik in mijn vrije tijd ook met dieren bezig met een grote voorliefde voor paardrijden.

Ilse Niebeek-Vreeswijk

Paraveterinair
Sinds mei 2007 ben ik werkzaam voor Dierenkliniek De Arker nadat ik daar eerder al stage had gelopen. Net als de andere paraveterinairen ben ik van alle markten thuis. Ik verzorg de opname en operatie patiënten, help assisteren in de operatiekamers en spreekkamers. Doe onderzoeken in het laboratorium, help met röntgenfoto’s maken, of maak ze zelfstandig. Ook draai ik paraveterinaire spreekuren en verzorg de puppy- en senior informatieavonden. Ik heb het erg naar mijn zin, omdat ik deel mag uitmaken van een leuk en gezellig team, dat veel wil en kan doen om uw huisdier gezond te houden en te maken. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te gaan paardrijden en te lezen. Thuis hebben we een hond, kat, paard, schapen, vogels, cavia’s, kippen, eenden en duiven.

Michella Weijmans

Paraveterinair
Ik ben sinds oktober 2012 werkzaam bij Dierenkliniek de Arker, waar ik als allround paraveterinair geniet van de afwisseling in het werk, dan bij de balie, dan in de spreekkamer, de OK en het verzorgen van de dieren. Daarnaast heb ik het voedingscollege gevolgd en kunt u mij benaderen voor alle vragen over diervoeding. Weet ik het niet, dan zoek ik het voor u uit. Ik woon in Zeewolde, samen met mijn gezin. Paardrijden is een grote passie.

Bionda Tolsma

Paraveterinair
De afwisseling in het werk en de fijne collegiale sfeer in de dierenkliniek maken mijn werk zo leuk. Sinds juli 2015 werk ik bij Dierenkliniek De Arker. Naast het assisteren van de dierenartsen in de spreekkamer en de operatiekamer, beman ik de balie en zorg ik ervoor dat de spreekkamers netjes zijn en voorzien van de benodigde materialen. Thuis heb ik kleine dieren, een Syrische hamster en vissen, maar de meeste tijd breng ik door op de manage. Mijn grootse hobby is paardrijden, ik breng dan ook veel tijd door met mijn verzorgpaard. Met dit paard doe ik aan springen en dressuur en zit ik in een carrousel team.

Henriëtte van den Brink

Paraveterinair
Nadat ik dit schooljaar mijn opleiding heb afgerond ben ik sinds augustus 2017 werkzaam als paraveterinair bij Dierenkliniek de Arker. Het leukste aan het paraveterinair zijn vind ik de variatie in de werkzaamheden. Ik heb het bij Dierenkliniek de Arker erg naar mijn zin omdat de Arker een kliniek is waar tijd genomen wordt voor het dier en eigenaar en waar de klanten betrokken zijn bij de kliniek. Ik ben van jongs af aan met dieren opgegroeid en bij ons op de boerderij loopt dan ook van alles rond, van honden en katten tot kippen, koeien en een pony. In mijn vrije tijd ga ik graag wat leuks doen met vriendinnen, houd ik mij bezig met onze dieren en lees ik graag.

Ismay de Haan

Paraveterinair
Sinds juni 2018 ben ik werkzaam als paraveterinair bij Dierenkliniek de Arker. Ik heb hier tweemaal stage mogen lopen en ben hierna gebleven om te werken. In eerste instantie was dit om in te vallen, maar uiteindelijk heb ik het goede nieuws gehad dat ik mocht blijven werken. Omdat ik nog niet zo lang in het vak zit, heb ik ook nog geen voorkeur qua afdeling, ik vind zowel de balie als de spreekkamer allemaal even leuk. Mijn passie voor dieren heb ik al van jongs af aan. Ik ben opgeroeid tussen de dieren. Inmiddels hebben we thuis het een en ander rondlopen zoals kippen, paarden, honden, katten, cavia’s, vogels, vissen, een hamster en een konijn. In mijn vrije tijd ben ik dus altijd druk bezig om ze te verzorgen en om met mijn paarden te rijden.

Esra van Dijk

Paraveterinair
In juli 2019 heb ik mijn diploma paraveterinair in ontvangst mogen nemen en sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij Dierenkliniek De Arker. Ik kijk er naar uit om veel te mogen leren van mijn ervaren collega’s. De afwisseling in het werk en de omgang met dieren spreken mij het meest aan. Ik ben van kleins af aan al met dieren in de weer; vandaar ook de keuze voor dit beroep. Thuis hebben we paarden, honden, varkentjes, vogels en kippen. In mijn vrije tijd ga ik graag op wedstrijd met mijn paard of ga ik met de honden in het bos wandelen.

Anniek Aman

Paraveterinair
Het contact met collega’s is heel open en we zijn een hecht en gezellig team. Mijn werk is zeer afwisselend. U komt mij tegen achter de balie en in de spreekkamer, ik zorg voor dieren in de opname en assisteer bij operaties. Na het behalen van mijn diploma in 2008 heb ik bij twee andere dierenklinieken gewerkt en sinds december 2015 werk ik op invalsbasis voor Dierenkliniek De Arker. Ik vind het werken met kleine huisdieren erg leuk en mooi om te zien hoe we de huisdieren van onze klanten weer vooruit kunnen helpen. En ik weet hoe het is, want ik ben gek op onze twee konijnen, vogeltjes en koppel schapen. Naast mijn werk geniet ik ervan om met man en kinderen heerlijk in de buitenlucht bezig te zijn.

Dierverzorgster

 

Melissa van Reemst

Dierverzorgster
Sinds 1 oktober 2020 ben ik komen werken als dierverzorger bij dierenkliniek de Arker. Hiervoor heb ik 9,5 jaar als dierverzorger bij Dierenasiel de Kuipershoek gewerkt. Werken met dieren is echt mijn passie. In de kliniek zijn de OK en opname dieren bij mij in goede handen.
Mijn passie voor dieren heb ik al vanaf jongs af aan. Ik ben opgegroeid met honden en was altijd  al een paardengek. Thuis heb ik zelf een paard waar ik veel uren mee doorbreng. Ik zou niet zonder dieren kunnen.

Dierfysiotherapeute

Sanny Mazier – de With

Dierfysiotherapeute
Opgegroeid tussen de dieren (honden, paarden en katten) was ik vanaf jongs af aan al vastbesloten om met dieren te gaan werken. Om dierfysiotherapeute te kunnen worden heb ik in 2004 eerst mijn hbo opleiding humane fysiotherapie afgerond. Aansluitend heb ik de tweejarige hbo studie ‘fysiotherapie bij dieren’ gevolgd, waarna ik direct mijn eigen praktijk ben gestart. Sinds 2008 werk ik met veel plezier samen met Dierenkliniek De Arker. Naast mijn werk is mijn grote passie de paardensport. Momenteel heb ik zelf een paard, Bram, waarmee ik fanatiek de dressuursport beoefen. Meer informatie kunt u lezen op mijn website: http://www.sannydewith.nl

Kattengedragstherapeute

Sonja van Straten

Kattengedragstherapeute
Naast dierenarts ben ik ook katten gedragstherapeut. Ik merkte tijdens mijn werk dat eigenaren veel vragen hadden over het gedrag van hun kat en daarom besloot ik de opleiding tot katten gedragstherapeut bij Tinley Academie te volgen. Daar leerde ik katten nog veel beter begrijpen. Net als met zoveel andere dingen is het met gedragsproblemen ook beter om ze te voorkomen dan te genezen. Tijdens het spreekuur maak ik daarom wel eens een uitstapje naar het gedrag van de kat.
Samen met een collega gedragstherapeut heb ik een YouTube kanaal waar we veel voorkomende gedragsproblemen bij katten behandelen, ook vertellen we daarin veel over normaal kattengedrag: https://www.youtube.com/channel/UCzb1qJaOPb7XrygTZsX3w0Q. Daarnaast bieden we hulp in de vorm van een telefonisch consult of een gedragsconsult aan huis. De problemen variëren van onzindelijkheid, sproeien, agressie, angst, maar bijvoorbeeld ook het introduceren van een nieuwe kat.