25 jaar! 1993-2018

25 jaar! 1993-2018

2018: een feestelijk jaar.

Wegens ons 25 jarig jubileum hebben wij het hele jaar feest gevierd. Een geslaagde Open Dag, diverse leuke evenementen, bezoek van Piet Paulusma en nog veel meer. Zie hier een verslag van de hoogtepunten.

Piet Paulusma

Het bezoek van de weerman Piet Paulusma heeft ons en Nijkerk, nationaal op de kaart gezet. Hier kunt u het terug zien.

Evenementen

In 2018 hebben wij leuke lezingen en evenementen georganiseerd. De onderwerpen van de lezingen waren heel divers, er zat wat bij voor de hondeneigenaar, de katteneigenaar en voor de konijneneigenaren was er de konijnenavond.

Hierbij een overzicht:

  • Speeddate met Dierfysiotherapeute Sanny de With.
  • Het vroegtijdig signaleren van ziektes, met speciale aandacht voor kanker”, lezing door dierenarts Evert van Dijk.
  • Een gezonde relatie met je huisdier”, lezing door dierenarts parasitoloog Paul Overgaauw.
  • “Konijnenavond”, lezingen over diverse konijnen onderwerpen door dierenarts Benjamin van Rijswoud en paraveterinair Bionda.
  • “Hoe herken ik pijn bij mijn huisdier?”, lezing door dierenarts Jos Wolters en paraveterinair Annelieke.
  • “De gelukkige huiskat”, informatieavond/lezing door dierenarts Sonja van Straten.

Open dag

Zaterdag 7 juli was onze Open Dag in verband met ons 25-jarig jubileum.

Druk bezocht, prachtig weer en volop gezelligheid. Er was een dierfotograaf, dierfysiotherapeute, diverse kraampjes, dierenquiz, springkussen en iedereen kon de kliniek bezichtigen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij hebben ervan genoten! Ontzettend bedankt voor jullie aanwezigheid, de kado’s en de giften voor het noodfonds de Arker en GOZH.

Bekijk hier meer foto’s.

Diverse acties, o.a. op Facebook.

Er waren het hele jaar door leuke acties; hierbij enkele gelukkige prijswinnaars.

Teamuitje

 

 

Benieuwd naar de geschiedenis…

Hoe is het begonnen?

Lees hier de ontstaansgeschiedenis van de kliniek:
Evert van Dijk, eigenaar van Dierenkliniek de Arker, is geboren in Suriname en is daar opgegroeid op een groot gemengd landbouwbedrijf. Op dit bedrijf werd met veel liefde en respect met de dieren omgegaan, wat er voor zorgde dat Evert naar Utrecht ging om de studie diergeneeskunde te gaan volgen.

Nadat Evert afgestudeerd was, heeft hij bij verschillende praktijken gewerkt. In  juli 1993 heeft hij  zijn eigen kliniek, Dierenkliniek de Arker in Nijkerk, geopend. Hij werkte toen als enige dierenarts samen met 1 assistente. Zijn vrouw Margriet Roorda, die nu praktijkmanager is, hielp hem in de praktijk waar ze dat kon.

De praktijk liep erg goed en was druk. Daarom is er in 1998 een tweede dierenarts bijgekomen. Er werkten inmiddels al drie assistentes. In 2003 was het weer tijd voor versterking en kwam er nog een dierenarts en een assistente bij.

Anno 2018

Nu in 2018 werken we met vier dierenartsen, acht assistentes, twee praktijkmanagers en twee schoonmaaksters.
De praktijk is in de loop van de tijd qua oppervlakte flink vergroot; na 3 verbouwingen zijn er nu vier spreekkamers, twee wachtkamers, een honden- en kattenopname en drie operatiekamers.

Verder kunnen wij in de loop der jaren meer zorg bieden. De kliniek houdt zich inmiddels bezig met zowel eerstelijns als tweedelijns diergeneeskunde. Zo kunnen patiënteneigenaren hier terecht voor o.a. oncologie, orthopedie, laparoscopie (kijkoperaties) en zijn onze dierenartsen zeer ervaren in het opereren en behandelen van bullen en kortsnuitigen. U kunt bij ons in de praktijk voor vrijwel alle zorg terecht. Ook is er de mogelijkheid dat een specialist in onze kliniek komt opereren.

Bovendien beschikken wij over het gouden catfriendly certificaat (lees meer). Dit houdt in dat de praktijk onder andere een speciale ingang, wachtkamer, behandelkamer en opname voor de katten heeft. En dat al onze medewerkers werken op een katvriendelijke manier. Onze kliniek is dus ook geschikt voor eigenaren van moeilijke of bange katten.