25 jaar! 1993-2018

25 jaar! 1993-2018

Op 12 juli 1993 is Evert van Dijk begonnen met Dierenkliniek de Arker te Nijkerk.

Hoe is het begonnen?

Lees hier de ontstaansgeschiedenis van de kliniek:
Evert van Dijk, eigenaar van Dierenkliniek de Arker, is geboren in Suriname en is daar opgegroeid op een groot gemengd landbouwbedrijf. Op dit bedrijf werd met veel liefde en respect met de dieren omgegaan, wat er voor zorgde dat Evert naar Utrecht ging om de studie diergeneeskunde te gaan volgen.

Nadat Evert afgestudeerd was, heeft hij bij verschillende praktijken gewerkt. In  juli 1993 heeft hij  zijn eigen kliniek, Dierenkliniek de Arker in Nijkerk, geopend. Hij werkte toen als enige dierenarts samen met 1 assistente. Zijn vrouw Margriet Roorda, die nu praktijkmanager is, hielp hem in de praktijk waar ze dat kon.

De praktijk liep erg goed en was druk. Daarom is er in 1998 een tweede dierenarts bijgekomen. Er werkten inmiddels al drie assistentes. In 2003 was het weer tijd voor versterking en kwam er nog een dierenarts en een assistente bij.

Anno 2018

Nu in 2018 werken we met vier dierenartsen, acht assistentes, twee praktijkmanagers en twee schoonmaaksters.
De praktijk is in de loop van de tijd qua oppervlakte flink vergroot; na 3 verbouwingen zijn er nu vier spreekkamers, twee wachtkamers, een honden- en kattenopname en drie operatiekamers.

Verder kunnen wij in de loop der jaren meer zorg bieden. De kliniek houdt zich inmiddels bezig met zowel eerstelijns als tweedelijns diergeneeskunde. Zo kunnen patiënteneigenaren hier terecht voor o.a. oncologie, orthopedie, laparoscopie (kijkoperaties) en zijn onze dierenartsen zeer ervaren in het opereren en behandelen van bullen en kortsnuitigen. U kunt bij ons in de praktijk voor vrijwel alle zorg terecht. Ook is er de mogelijkheid dat een specialist in onze kliniek komt opereren.

Bovendien beschikken wij over het gouden catfriendly certificaat (lees meer). Dit houdt in dat de praktijk onder andere een speciale ingang, wachtkamer, behandelkamer en opname voor de katten heeft. En dat al onze medewerkers werken op een katvriendelijke manier. Onze kliniek is dus ook geschikt voor eigenaren van moeilijke of bange katten.

Het is feest!

Heel 2018 staat in het teken van ons jubileum en op deze pagina zullen wij hier verslag van doen.

Facebook acties
U heeft waarschijnlijk al een paar Facebook acties voorbij zien komen, er volgen nog meer leuke like-en-win acties.

Piet Paulusma
Het bezoek van de weerman Piet Paulusma heeft ons en Nijkerk, nationaal op de kaart gezet. Hier kunt u het terug zien.

Evenementen
U bent welkom op onze lezingen en evenementen:

 • Maandag 23 april “Het vroegtijdig signaleren van ziektes, met speciale aandacht voor kanker”, lezing door dierenarts Evert van Dijk. Klik hier voor meer informatie.
 • Zaterdag 12 mei is er een speeddate met Dierfysiotherapeute Sanny de With van 10-12 uur. U kunt zich aanmelden bij info@sannydewith.nl Klik hier voor meer informatie.
 • Donderdag 14 juni “Een gezonde relatie met je huisdier”, lezing door dierenarts parasitoloog Paul Overgaauw. Klik hier voor meer informatie.
 • Maandag 27 augustus “Konijnenavond”, lezingen over diverse konijnen onderwerpen door dierenarts Benjamin van Rijswoud en paraveterinair Bionda. Klik hier voor meer informatie.
 • Dinsdag 16 oktober “Hoe herken ik pijn bij mijn huisdier?”, lezing door dierenarts Jos Wolters en paraveterinair Annelieke. Klik hier voor meer informatie.
 • Woensdag 7 november “De gelukkige huiskat”, informatieavond/lezing door dierenarts Sonja van Straten. Klik hier voor meer informatie.

Open dag

Op zaterdag 7 juli 2018 houden wij een feestelijke open dag, wij hopen u natuurlijk te  verwelkomen.
Deze dag hebben wij GEEN inloopspreekuur!

Van 12.00-16.00 hebben we diverse leuke activiteiten zoals;

 • Dierenfotograaf
 • Leuke kraampjes
 • Vragenuurtje
 • Springkussen
 • Dierenquiz
 • En natuurlijk een kijkje achter de schermen, de hele praktijk is te bezichtigen.